INTERCAM Broker d'Assurance

Asigurare cladiri si bunuri

...
Cladiri si bunuri persoane fizice

CINE POATE SA ASIGURE O LOCUINTA ?

Asiguratorul asigura cladirile si alte constructii detinute de Asigurat persoana fizica, in calitate de proprietar, chirias, administrator, custode sau alta calitate stabilita legal precum si cheltuielile pentru o parte sau pentru toate riscurile prevazute in functie de optiunea Asiguratului.

CE SE INTELEGE PRIN CLADIRI SI ALTE CONSTRUCTII AVAND DESTINATIA DE LOCUINTA ?

In sensul conditiilor de asigurare prin „locuinta” in general se intelege: in cazul gospodariilor din mediul urban sau rural, casa, vila, cabana sau alta constructie destinata locuirii permanente sau temporare (casa de vacanta), avand dotarile necesare acestui scop, iar in cazul blocurilor, apartamentul.

CARE PARTE DIN LOCUINTA SE ASIGURA ?

Locuinta se asigura in integritatea ei constructiva, respectiv cu fundatie, soclu, pereti, plansee, acoperis, pardoseli, ferestre, usi, scari, putul liftului. Impreuna cu cladirea (sau dupa caz, anexa gospodariei) se asigura ca facand parte din aceasta si conductele de alimentare cu apa (inclusiv caloriferele) din interiorul constructiei, conductele de canalizare ulterioare, obiectele sanitare, instalatia electrica a cladirii, tavanele false si corpurile de iluminat tip plafoniera sau spot inglobate in acestea.

CE NU SE CONSIDERA CA FACAND PARTE DIN CLADIRE SI NU INTRA AUTOMAT IN ASIGURARE ?

Nu se considera ca facandelabru, lustra, aplica si lampile electrice, instalatiile fixe ale cladirii (centrala termica, instalatie centralizata sau locala de climatizare, ascensor, antena radio/TV/Satelit, recipiente GPL (Gaz Petrolier Lichefiat) pentru incalzirea locuintelor, boiler, statie pompa-hidrofor si altele) precum si amenajarile constructive, utilitare sau artistice speciale (stucaturi, seminee, sobe de teracota speciale cu valoare deosebita, vitralii, pereti cortina, picturi murale, bazoreliefuri si alte asemenea)

CUM SE POT ASIGURA ELEMENTELE MAI SUS EXCLUSE DIN ASIGURAREA LOCUINTEI ?

Aceste elemente se considera ca fiind asigurate numai daca valoarea acestora este cuprinsa in suma asigurata si daca au fost mentionate expres in polita sau in specificatia de asigurare.

 
CUM SE POT ASIGURA ELEMENTELE MAI SUS EXCLUSE DACA AU FOST ADUSE ULTERIOR EMITERII POLITEI PENTRU LOCUINTA, CA SI IMBUNATATIRI ?

Imbunatatirile constructive si dotarile cu instalatii si echipamente ulterioare emiterii politei se asigura in baza unui supliment de asigurare si cu plata diferentelor de prima de asigurare.

 
ANEXELE DIN GOSPODARIE INTRA IN ASIGURAREA LOCUINTEI ?

Anexele din gospodaria Asiguratului, magazie, sopron, grajd, garaj, sauna, piscina, imprejmuiri si altele se asigura numai ca extindere la asigurarea cladirii de locuit, cu acordul Asiguratorului si mentionarea expresa in polita de asigurare. In cazul apartamentului in bloc, cu mentionarea expresa in polita se pot asigura si anexele acestuia (boxa, garaj, camera de serviciu) amplasate in afara apartamentului.

...
Cladiri si bunuri persoane juridice

CARE SUNT BUNURILE CARE SE POT ASIGURA ?

In baza politei privind asigurarea bunurilor (cladiri si/sau continut) apartinand persoanelor juridice se pot asigura: – cladirile si alte constructii (inclusiv instalatiile fixe aferente de incalzire, electrice, sanitare, ascensoare etc.); – masinile, utilajele, instalatiile, echipamentele, motoarele, uneltele, inventarul gospodaresc, alte mijloace fixe si obiecte de inventar; – mijloace circulante (marfurile, materiile prime si auxiliare, materialele, semifabricatele, produsele finite si alte mijloace circulante materiale); In ceea ce priveste continutul se pot asigura: – Masini, utilaje, echipamente, agregate, alte mijloace fixe si obiecte de inventar; – Mijloace circulante.

 
CARE SUNT BUNURILE CARE NU SE POT ASIGURA ?

Nu pot fi asigurate si, ca urmare, in caz de solicitare nu se vor asigura: – cladirile si alte constructii degradate sau ruinate care nu pot servi pentru locuit sau pentru vreo alta destinatie economica; – constructiile subterane fara cladiri deasupra lor (bordeiele de pamant, ghetariile in pamint), puturile, digurile, santurile, iezaturile si constructiile de ameliorare (amenajarile tehnice exterioare); – constructiile usoare, aflate in afara de oras, municipiu sau de vatra satului si folosite temporar, cum sunt: baracile, colibele, saivanele si alte constructii asemanatoare; – cladirile parasite si care nu au proprietar; – cotetele de lemn pentru animale sau pasari sub 1,50 m in inaltime. Acceptabilitatea asigurarii cladirii si/sau constructiilor, se stabileste potrivit criteriilor calitative cu privire la riscurile ce sunt acoperite prin polita sau a altor riscuri care desi nu sunt acoperite pot conduce in anumite situatii la producerea evenimentului asigurat si la plata daunelor de catre Asigurator.

 
CE RISCURI SE POT ASIGURA ?

Cele mai importante riscuri care se pot asigura sunt:

– Riscul de incendiu

– Riscul de trasnet

– Riscul de explozie

– Riscul de cutremur

– Riscul de inundatie de la ape de suprafata, precipitatii atmosferice, topirea zapezii

– Riscul de inundatie de la apa de conducta

– Riscurile politice (greve, tulburari civile)

– Riscul de vandalism

– Riscul de furt

– Riscul de prabusire si/sau alunecare de teren

– Riscul unda de soc provocata de avioane (boom sonic)

– Riscul cadere accidentala de corpuri (stanci, copaci, stalpi, etc)