CursuriAutorizate.eu - Cursuri calificare, specializare, initiere Bucuresti

Curs calificare Ajutor Bucatar

...
Curs calificare Ajutor Bucatar

20-05-2021*  -  09-07-2021*

450.00 RON

Cursul de Ajutor de Bucatar, este AUTORIZAT de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost C.N.F.P.A).

Programul cursurilor teoretice si a activitatii practice este flexibil si adaptabil în functie de nevoile cursantilor.

Oferta furnizare curs: Cursurile se desfasoara atat la sediul firmei din Bucuresti si ale partenerilor din toata tara cat si la sediile firmelor/institutiilor interesate de furnizarea acestui curs pentru personalul angajat. Participantii vor beneficia de coffee break, materiale didactice si consiliere pe intreaga perioada a cursului.

Ajutorul de bucatar este o ocupatie din cadrul sectorului de productie (bucatarie) aflat într-o unitate de alimentatie independenta sau parte a unui complex hotelier, unitati de catering.

Cunostintele, deprinderile, aptitudinile si atitudinele unui ajutor de bucatar în mediul sau de lucru se refera la manipularea alimentelor, productie culinara cu grad redus de complexitate, curatenie, ambalare, respectând normele legale de protectia muncii, igiena si siguranta alimentelor, protectia mediului.

ACTE NECESARE PENTRU INSCRIERE
 

ACT DE IDENTITATE/BULETIN;
CERTIFICAT DE NASTERE;
CERTIFICAT DE CASATORIE/HOTARÂRE DE DIVORT (DACA ESTE CAZUL);
ADEVERINTA STUDII (MINIM 4 CLASE);
ADEVERINTA MEDIC FAMILIE APT MEDICAL.
 

COMPETENTE PROFESIONALE DOBANDITE IN URMA ABSOLVIRII
 

Cunoasterea materiilor prime si auxiliare si aplicarea cu rigoare a regulilor de depozitare si manipulare.
Cunoasterea si aplicarea cu constiinciozitate a operatiilor de prelucrare ale materiilor prime.
Cunoasterea vaselor si ustensilelor, aparatelor si echipamentelor din bucatarie.
Cunoasterea materialelor si substantelor de igiena si utilizarea lor conform instructiunilor.
Cunoasterea si utilizarea echipamentelor simple pentru încalzire.
Cunoasterea regulilor de ambalare ale preparatelor culinare si le aplica conform instructiunilor.
Cunoasterea NPM-PSI-SU si aplicarea cu consecventa.
Cunoasterea regulilor de ingiena si pentru siguranta alimentelor si aplicarea lor cu rigurozitate.
Cunoasterea regulilor de efectuare a curateniei si aplicarea lor cu responsabilitate.
Cunoasterea si aplicarea normelor de protectie a mediului si aplicarea lor cu consecventa.