Dental Travels-clinica stomatologica-Bucuresti

Chirurgie dentara

...
Servicii chirurgie dentara

Cele mai intalnite tehnici de chirurgie orala sunt: extractia dentara, rezectiile apicale, regularizarile crestelor alveolare, gingivectomiile, gingivoalveoloplastiile.

Uneori, inainte de a realiza un implant dentar, poate fi necesar sa urmati o interventie chirurgicala complementara (numita sinus lift  – ridicarea membranei sinusului), pentru a obtine in zona arcadei superioare o masa osoasa cu profunzimea si latimea necesare sau spatiul necesar.

Ridicarea membranei sinusului e necesara deoarece:

  • maxilarul superior are mai putin os decat cel inferior;
  • exista pierderi osoase din cauza unor boli gingivale;
  • la pierderea dintilor naturali, osul in care acestia au fost implantati se resoarbe, printr-un proces natural, micsorand spa?iul osos disponibil pentru inserarea de implante;
  • dimensiunea cavitatilor sinusale difera de la o persoana la alta si creste odata cu varsta.

Boala parodontala

  • NU orice sangerare de gingie este boala parodontala. Daca avem sangerari gingivale, sangerari de gingie ( sangereaza gingiile) atunci se poate trata chiar si cu un simplu detartraj )
  • Daca simptomele sunt mai serioase, gingiile sangereaza sau dinti se misca, atunci este foarte important sa apelati la medicul dentist, pentru ca pot fi semne de boala parodontala ! Chiar daca inca nu exista un tratament 100%, care sa vindece aceasta boala, solutiile sunt multe, si cu cat mai repede se incepe tratamentul , cu atat mai bine
  • Boala parodontala, parodontoza, se poate incetini sau chiar stopa, prin tratamente realizate corect, in clinica noastra
  • Daca enecesara extractia, sau extractii de dinti exista si in acest caz solutii, cum ar fii implant dentar, punti ceramice, coroane ceramice sau zirconiu, proteze pe implant
  • De asemenea, inflamarii ale gingiilor, roseata gingiei, umflarea gingiei sunt primele semne unor probleme care, depistate din timp, se pot trata cu o igiena orala corespunzatoare, cu o simpla vizita la medicul dentist si o curatare profesionala a dintilor.

Extractiile:

  • probabil extractiile sunt cele mai cunoscute interventii chirurgicale, ideal ele sunt realizate de catre medicul specialist chirurg. In clinica noastra stomatologica medicii chirurgi au in spate multi ani de experienta, procedura de extractie dentara realizandu-se cu minim de discomfort si in timp scurt pentru comfortul dumneavostra
  • extractiile de masea de minte sunt o procedura des intalnita, foarte uzuala, care se realizeaza din motive diferite: in primul rand deoarece apare durerea, datorita eruptiei molarului de minte, se inghesuie dintii ramasi, pot sa apara dureri in alte zone, cum ar fi durerri de cap, migrene, dureri de ureche.

Conduita postoperatorie

Orice interventie de mica chirurgie este urmata de fenomene comune tuturor interventiilor chirurgicale:

  • edem (umflarea obrazului, buzei, etc) pentru reducerea caruia este nevoie de comprese reci 2-3 zile postoperator
  • durere pentru reducerea sau abolirea durerii se utilizeaza antialgice obisnuite; inflamatia gingiei, tulburari de masticatie si deglutitie.
  • Igiena orala este extrem de importanta pentru vindecarea plagii postoperatorii, cu mijloace obisnuite: periuta si pasta de dinti, apa de gura, prezentarea la control regulat.

Aceste tehnici sunt folosite doar atunci cand este necesar si ele nu necesita deplasarea pacientului la un alt institut specializat, intrucat clinica noastra beneficiaza de medici chirurgi specializati in chirugia dento-alveolara. Astfel, indiferent daca este vorba de o simpla extractie sau de o interventie chirurgicala, personalul nostru va asteapta intr-un ambient placut, cu profesionisti de inalta clasa.