Eco Garden Construct Bucuresti - Amenajari gradini rezidentiale, spatii verzi comerciale

Amenajare gradini

...
Gradina rustica

Gradinile amenajate în stil rustic sunt caracterizate de abundenta de verde si impresioneaza plin culoare, iar elementul central este reprezentat de lemn. Acesta se poate folosi pentru decorarea potecilor, pentru construirea unui foisor, a unei pergole sau chiar a unui leagan. In plus, se pot folosi câteva obiecte din lemn ca sa creezi un spatiu pentru luat masa. Scaunele sau taburetele din lemn precum si jardinierele din lemn în special cele lucrate manual, sunt ideale daca vrei sa creezi o gradina în stil rustic.
 

...
Gradina in stil frantuzesc

Simetria si ordinea sunt doua dintre trasaturile principale ale unei gradini în stil frantuzesc. Potecile din pietre si tufisurile verzi cu forme geometrice sunt elemente de nelipsit din gradina în stil frantuzesc. Plantele în nuante vii au rolul de a adauga culoare, iar daca vrei o nota cât mai autentica, tufisurile cu lavanda reprezinta solutia ideala. Arborii sau arbustii se vor planta in linie dreapta, iar florile trebuie sa fie organizate astfel încât sa formeze modele geometrice. Culorile care trebuie sa predomine sunt roz, alb, violet si albastru deschis. Se pot amenaja iazuri si cascade artificiale sau o fantana arteziana, pentru un plus de rafinament al gradinii.
 

...
Gradina in stil englezesc

Cand vine vorba de amenajarea unei gradini în stil englezesc, nu ar trebui sa lipseasca tufele cu trandafiri colorati, care se pot planta si în locurile umbroase. Gradinile în stil englezesc se disting prin abundenta de flori si tufisuri care creeaza un decor exuberant.

De-a lungul potecii se poate amenaja un gard viu scund, care sa delimiteze spatiile pline cu flori. Gradina trebuie sa fie cat mai vie si colorata si sa pastreze o anumita ordine si un echilibru nestudiat.

Elementele de decor, precum bancutele din fier forjat sau din lemn, vasele de ceramica, iazurile ornamentale, casutele pentru pasari sau statuile sunt nelipsite din decorul unei gradini în stil englezesc si dau locului unu farmec aparte

...
Gradina in stil japonez

Principiul estetic pe care se bazeaza organizarea gradinilor japoneze este cunoscut sub denumirea de „fukinsei”, conform caruia asimetria este modul prin care poate fi controlat echilibrul. Gradinile amenajate în stil japonez trebuie sa fie simple si elegante, ideale ca spatiu pentru meditatie si comuniune cu mediul înconjurator.

Potecile sunt înguste si serpuite, fiind amenajate cu materiale precum nisipul sau piatra. Elementul central este foisorul înconjurat de un helesteu, peste care trece un mic pod arcuit din lemn sau piatra.

...
Gradina in stil vintage

Gradinile în stil vintage au acel aspect care ne duc cu gândul la curtile vechi, în care plantele s-au extins în voia lor si au pus stapânire pe tot peisajul. Din acest motiv, plantele cataratoare nu trebuie sa lipseasca din gradina amenajata în stil vintage. Caprifoiul roz, iedera, glicina mov si clematita sunt recomandarile noastre. Se pot planta trandafiri roz sau albi care sa coloreze gradina si sa o inmiresmeze.

Principalele materiale care se folosesc în componenta elementelor decorative sunt alama, fierul, lemnul, metalul sau caramida.

...
Gradina in stil modern

Gradinile amenajate în stil modern sunt caracterizate de elemente grafice cu design minimalist si de linii clare. Culorile predominante sunt albul si verdele, insa se pot adauga si nuante de gri, mov sau rosu. Plantarea unor arbusti de talie mica, rezistenti la temperaturi ridicate si usor de îngrijit aduc un plus de frumusete si armonie spatiului.

Aleile sunt compuse din pietris, pavaj sau din placi de gresie sau marmura, dar pot fi compuse în totalitate si din scânduri de lemn. Pentru un spatiu de relaxare se poate opta între mobilier cu design minimalist sau pergole si amenajarea unei piscine.

Stilul modern este potrivit atât pentru gradini mici, cât si pentru gradini mari.