Genesis College, Gradinita si Scoala primara - Bucuresti
Curriculum Scoala Primara Genesis

Programul educational la Scoala Gimnaziala Genesis – Nivel primar
Scoala Genesis a primit autorizarea internationala pentru programul PYP. Astfel, Genesis face de acum parte din marea comunitate a scolilor internationale globale. Pentru mai multe detalii despre programul PYP si organizatia IB vizitati www.ibo.org.
Aceste scoli împartasesc o filosofie comuna, asumându-si un angajament fata de educatia internationala de înalta calitate, aspect important pentru elevii Genesis.
Curriculumul Scolii Gimnaziale Genesis a fost structurat prin implicarea unei echipe de specialisti în educatie, care si-a adus contributia la îmbogatirea curriculumului national cu elementele pe care viziunea PYP le solicita, la acestea adaugându-se activitati si continuturi care si-au dovedit necesitatea într-o scoala orientata spre dezvoltarea copilului, în totalitatea trasaturilor, aptitudinilor si capacitatilor sale, si, în mod special, spre o educatie pentru viitor.
La clasele primare, prin îmbinarea curriculumului national cu cel international, PYP, pregatim elevii pentru a deveni persoane active, carora le pasa, care vor învata pe parcursul întregii vieti, care demonstreaza respect fata de ei însisi si fata de ceilalti si au capacitatea de a se implica activ în transformarea lumii.
Credem ca prin potentarea elevilor nostri cu abilitatile de baza si oferind apoi ocazii variate si inedite pentru a aplica ce au învatat, suntem capabili sa satisfacem stilurile lor distincte si unice de învatare, într-un context integrat. Pe lânga abilitatile si cunostintele academice, directiile cheie pe care le urmam converg spre autoconstientizare, dezvoltare personala, constientizare într-un context universal si având sentimentul comunitatii, ceea ce face din elevii nostri oameni complecsi, cu simt de raspundere si implicati. Nu credem ca învatarea ar trebui sa se limiteze la sala de clasa, ci sa fie îmbunatatita printr-o multitudine de oportunitati si surse de inspiratie, cum ar fi excursii, vizite adaptate tematic si prin acte de învatare în diferite contexte, care le permit copiilor nostri sa exceleze personal si academic.
Datorita elementelor pe care modelul PYP le vizeaza – cunostinte academice, aptitudini, concepte, profilul elevului si atitudini, abordate prin intermediul a 6 teme transdisciplinare relevante, semnificative, provocatoare si captivante, acest sistem s-a dovedit a fi benefic formarii si dezvoltarii copiilor în viitori adulti cu caracter si valori morale, puternici, independenti, capabili sa gândeasca, sa aduca argumente valide, sa-si sustina punctul de vedere si sa gaseasca solutii.
Începând din acest an scolar, elevii si profesorii de la Genesis vor putea comunica mai eficient si mai rapid prin intermediul platformei EduApps. Platforma faciliteaza interactivitatea în timpul lectiilor, feedback în timp real, munca în echipa, interteaching-ul. Parintii primesc informatii despre rezultatele activitatii elevilor, despre sarcinile de lucru si implicarea lor în cadrul lectiilor. Pentru a se bucura de facilitatile oferite de EduApps, elevii folosesc în clasa Cromebook-uri personale.
Transdisciplinaritatea
Cele sase teme transdisciplinare pe care curriculumul PYP le propune pentru fiecare dintre cei cinci ani de învatamânt primar si în functie de care se structureaza si continuturile propuse de programa nationala sunt:
- Cine suntem. Studiind aceasta tema, copiii reusesc sa se cunoasca, sa dezvolte relatii armonioase cu membrii familiei, cu prietenii lor, dar si cu membrii comunitatii în care traiesc. Studiul acestei teme îi încurajeaza si îi îndruma pe elevi în cunoasterea eu-lui si a lor însisi, a valorilor dupa care sa se ghideze pe parcursul formarii lor ca oameni.
- Unde ne situam ca timp si spatiu. Prin intermediul acestei teme, copiii fac o incursiune în istoria omenirii, întelegând, totodata, legatura dintre indivizi si societate, între perspectivele locale si cele globale. O incursiune în timp si spatiu, tema îi face pe elevi sa afle cât mai multe lucruri despre tipuri de case, calatorii si expeditii, exploratori si migratiile omenirii.
- Cum ne exprimam. Aceasta tema îi invita pe elevi sa descopere si sa aprecieze esteticul. Pentru a dezvolta relatii sanatoase si arminoase cu cei din jurul lor, este important ca elevii nostri sa învete cum sa-si exprime ideile, sentimentele si emotiile. Totodata, este necesar nu doar sa caute si sa gaseasca modalitati prin care sa-si dezvolte si sa-si foloseasca creativitatea, dar si sa aprecieze frumosul din jurul lor, în toate formele sale.
- Cum functioneaza lucrurile din jurul nostru. Studiind aceasta tema, elevii înteleg nu doar principiile stiintifice si felul în care oamenii le folosesc, dar si impactul progreselor tehnologice asupra societatii si a mediului înconjurator. Aceasta tema este o incursiune în natura si în legile sale, incursiune ce ajuta copiii sa înteleaga concepte vaste precum mediul biologic si societatile umane si felul în care acestea functioneaza.
- Cum este organizata societatea. Prin intermediul acestei teme, elevii înteleg structura si functia organizatiilor existente în societate, activitatile economice si impactul lor asupra omenirii si a mediului înconjurator. Copiii reusesc astfel sa înteleaga structura si rolul fiecarei organizatii, felul în care se iau deciziile pe plan financiar, economic si fiscal; cine are dreptul sa ia decizii la nivel înalt, dar, mai ales, ce decizii are fiecare dreptul sa ia.
- Responsabilitatile comune pe care le avem pentru a proteja planeta. Este important sa constientizam faptul ca fiecare individ în parte are drepturi si obligatii, dar mai ales, care sunt acestea. Studiind aceasta tema, copiii vor învata toate aceste lucruri si le vor aplica pe termen lung. Devine din ce în ce mai necesar ca elevii sa stie ce drepturi si responsabilitati au în ceea ce priveste protejarea mediului înconjurator.
Proiectul de final de unitate
Proiectul final este o parte importanta a PYP. În ultimul an al programului, elevii se angajeaza într-un proces colaborativ, transdisciplinar de cercetare care îi implica în identificarea, investigarea si oferirea de solutii la provocarile sau problemele din viata reala. În calitate de experienta de bilant în PYP, proiectul final le ofera copiilor o oportunitate extraordinara de a-si demonstra independenta si responsabilitatea pentru propria învatare.
Curriculum PYP
Prin implicarea elevilor în cât mai multe activitati din diverse domenii, Scoala Primara Genesis urmareste dezvoltarea competentelor transdisciplinare, valorificarea inteligentelor multiple, precum si dezvoltarea inteligentei emotionale, punându-se accentul pe experiente practice care sa îi motiveze sa învete si sa se dezvolte intelectual si emotional.
În programul de amiaza, copiii beneficiaza de activitati de pregatire suplimentara care asigura progresul fiecarui elev sau care valorifica si evidentiaza performanta scolara si excelenta.
Pe lânga curriculumul românesc si cel IB, Genesis College organizeaza un program extracurricular bogat, adresat tuturor elevilor, în functie de înclinatiile si pasiunile lor. Genesis College lucreaza în mod consecvent pentru a creste implicarea elevilor si a ridica standardele si performantele, prin varietatea activitatilor propuse.