Knx Construct System - lucrari complexe de hidroizolatii Bucuresti

Impermeabilizari

...
Impermeabilizari

Constructiile rezidentiale si industriale au nevoie de protectie impotriva conditiilor meteorologice care favorizeaza deteriorarea suprafetei cladirilor, astfel ca izolatia pentru fundatii si subsoluri este o solutie tehnica folosita la toate fundatiile constructiilor noi cu rolul de a face fata presiunii pozitive a apei de natura freatica sau pluviala. In cazul piscinelor si bazinelor apa actioneaza din interior.

Izolatia trebuie facuta perimetral si egal ca grosime si cuprinde mai multe straturi cu rol diferit. Materiale folosite trebuie sa fie rezistente in timp intrucat fundatia unei cladiri este un loc dificil de vizitat la exterior pentru reparatii ulterioare.

In unele cazuri cand izolatia exterioara a fundatiei nu poate face fata conditiilor extreme este necesara o impermeabilizare a subsolului cu materiale speciale pentru a stopa activ deteriorarile pe care le pot produce infiltratiile.

Impermeabilizarea este lucrarea de etansare care se executa pe suprafata unor elemente de constructii, in vederea asigurarii lor impotriva umezirii sau infiltrarii apei in constructie. Materialele folosite pentru impermeabilizare si hidroizolatie isi dovedesc utilitatea si eficienta in timp, iar cei implicati in acest domeniu abordeaza cu interes major necesitatea utilizarii produselor performante, atat pentru constructiile noi, cat si pentru reabilitarea cladirilor vechi.

Ca si domenii de aplicare, impermeabilizarile se realizeaza la toate elementele aflate in contact cu apa sau supuse unei umiditati ridicate, precum:

 
fundatii, bazine de apa, structuri ingropate (pereti subsol, ziduri de sprijin.
 
terase, balcoane si acoperisuri
 
piscine, canale
 
parcari si pasaje subterane