IDM Club Sportiv - Bucuresti

Fitness-Welness

...
Fitness

Fitness-ul poate fi descris ca acea conditie care ne ajuta sa aratam si sa ne simtim bine. Aceasta inseamna sa te poti baza pe corpul tau atunci cand ai nevoie, indiferent de ce faci.

Oamenii care fac cu regularitate exercitii fizice sustin ca se simt mult mai bine. Pentru ca exercitiile diminueaza stresul, iti creaza o stare de buna dispozitie, te relaxeaza si iti creaza o mai buna imagine despre tine insuti.

Antrenamentul cu greutati reprezinta programul tipic pentru fitness. Daca doriti rezultate rapide, nimic nu se compara cu utilizarea greutatilor pentru tonifierea musculaturii corpului dvs.

Antrenamentul cu greutati sau utilizarea masinilor cu greutati ajuta la arderile grasimilor în exces si face musculatura ferma. Unii experti cred chiar ca antrenamentul cu greutati va ajuta sa rezistati ravagiilor pe care le provoaca îmbatrânirea.

în IDM Club veti gasi cel mai complet set de masini profesionale pentru antrenamentul pe fiecare grupa de muschi, desfasurate pe o suprafata de peste 900 m.p.

...
Aerobic

Gimnastica aerobica presupune exercitii ritmice si sustinute, care solicita majoritatea grupelor de muschi. Termenul "aerobic" înseamna "cu oxigen". In timpul exercitiilor de aerobic, sistemul cardiovascular raspunde la nivelul crescut de efort fizic prin suplimentarea aportului de oxigen în organism.

Activitatea aerobica implica exercitii ritmice care folosesc diverse grupe musculare.

Exercitiile de aerobic:

  • maresc rezistenta organismului la oboseala, si va confera mai multa energie
  • maresc buna dispozitie si reduc starile depresive si de anxietate.
  • imbunatatesc calitatea somnului, ajutandu-va sa adormiti mai repede
  • maresc cantitatea de colesterol "bun" (HDL), care impiedica aparitia unor maladii ale inimii.
  • reduc grasimile din organism si ajuta la controlul acestora
  • reduc riscul aparitiei cancerului de colon, atat pentru barbati cat si pentru femei, si a cancerului de san pentru femei.

IDM Club ofera suprafate generoase, de peste 100 m.p. pentru gimnastica aerobica. Nu exista un moment mai tonic, un chef de viata mai mare, un spirit mai alert, decât dupa o sedinta de aerobic.

...
Sauna

Dimensiuni: 14 x 6.5 m. Adancime: 1.43m la margine -1.53 m în centru. Temperatura: 26-27 grd.Celsius. Concentratia clorului: 1-3 ppm (conform standardelor Europene si nationale).

Dotata cu cele mai moderne instalatii automate de mentinere a calitatii si a temperaturii apei, ea este recirculata si filtrata în permanenta. Zilnic, la ora 9 si la ora 17 se fac teste pentru a verifica toti parametrii apei. Modelul ales, a fost de piscina cu deversare permanenta placata cu gresie speciala, singurul acceptat pentru utilizare publica de tarile CE.

Piscina este dotata cu 10 aparate profesionale de înot contra curentului.

Pornirea/oprirea lor se face prin apasarea butonului rotund de la partea superioara a capacului de inox. Ele se opresc automat dupa aproximativ 10 min. Prin apasare ulterioara jeturile repornesc, dumneavoastra putand astfel continua oricat de mult doriti înotul împotriva curentului creat de jeturi.

Cele 2 jeturi, orientabile, asigura un debit maxim de 75 mc/h, reglabil cu ajutorul manetei culisante din partea centrala a capacului de inox.

Pentru un hidromasaj viguros apa poate fi mixata cu aer prin rotirea rozetei din partea inferioara a capacului de inox. Atentiune, nu va apropiati foarte mult de jeturi, ele sunt puternice, iar la un contact prelungit pot produce vanatai.

...
Cardio

Atunci când faceti exercitii fizice, inima dvs. bate mai repede pentru a compensa cererea de oxigen si sange a muschilor corpului. Cu cat activitatea este mai intensa, cu atat inima dvs. va bate mai repede.

Aparatura cardio reprezinta cea mai moderna metoda de a face exercitii aerobice individuale, la care efortul este dozat de computerele cu care sunt dotate aceste aparate.

De asemenea, activitatea inimii este monitorizata electronic.

Desigur, exista o limita a intensitatii exercitilor cardio, limita ce este considerata sigura pentru a aduce beneficii cardiovasculare. Pentru a determina care este intervalul in care trebuie sa va incadrati, este necesar sa cunoasteti rata maximala a batailor inimii dvs.

Rata maximala a batailor inimii este strans legata de varsta pe care o aveti. Cu cat inaintati in varsta, inima incepe sa bata mai lent. Pentru a calcula estimativ rata maximala a batailor inimii dvs. scadeti din 220 varsta dvs.

Limitele in care trebuie sa se incadreze numarul de batai pe minut ale inimii dvs. in timpul exercitilor aerobice se situeaza intre 50% si 80% din rata maximala a batailor inimii dvs.:

...
Jacuzzi

3 echipamente profesionale identice cu o capacitate de 8 persoane fiecare.

Temperatura: 37-38 grd. Celsius. Concentratia clorului: 3-5 ppm (conform standardelor Europene si nationale), este de 3 ori mai mare decat în piscina, poate duce la decolorarea costumelor de baie viu colorate!

în dreapta jos fata de scara de intrare se gasesc 2 butoane rotunde de cauciuc, albe. Langa ele, de o parte si de alta se gasesc 2 leduri aprinse, de culoare verde atunci cand pompele nu functioneaza, de culoare rosie cand acestea functioneaza. Prin apasarea usoara a butonului dinspre centrul jacuzzi-ului ledul se face rosu anuntand astfel pornirea compresorului de aer. Prin apasarea usoara a butonului dinspre scara jacuzzi-ului ledul se face rosu anuntand astfel pornirea pompelor de apa.

Pentru un efect maxim recomandam functionarea simultana a celor doua sisteme prin apasarea usoara a celor 2 butoane astfel încat ledurile sa fie rosii.

Ele se opresc automat dupa aproximativ 8-10 minute, ledurile devenind verzi. Pentru continuare se reapasa butoanele.

...
Ultraviolete

Echipamentul profesional utilizat, Dr.Kern, este de tipul "joasa presiune" cu proportia UVB/UVA=0.7 recomandat pentru ten sensibil. Exista tuburi cu proportia 1.3 si 2. Desi utilizarea acestora ar reduce de 2-3 ori timpul efectiv de stat in aparat, le consideram prea dure pentru aceasta etapa.

Preocuparea noastra constanta este indreptata spre asigurarea protectiei la imbatrânirea prematura a pielii dvs., in cazul in care doriti o piele bronzata tot timpul anului. De aceea am ales acest model de aparat si tuburi.

Va recomandam ca in perioada de mentinere sa continuati cu o sedinta de durata maxima, la 2, 3 sau 4 saptamâni in functie de nuanta pe care doriti sa o mentineti si de comportarea dupa sedinta a pielii dvs. (daca se "arde" inseamna ca intervalul intre sedinte este prea lung si pielea s-a dezobisnuit. în acest caz, reduceti intervalul, de exemplu de la 4 la 3 saptamâni).

Atentie: 2 sedinte de 15 min. in zile consecutive nu sunt echivalente cu una de 30 min. o data. Aici este ca la antrenamentul pentru masa musculara, intens si rar.

Avantajele bronzarii:

- Bronzarea este sanatoasa.
- Va face sa aratati mai sanatosi si mai odihniti.
- Creste imunitatea organismului si implicit deveniti mai rezistent la boli.
- Stimuleaza acumularea de calciu in organism si intareste sistemul osos.
- Activeaza productia vitaminei D in organism.
- Are efect benefic in starile depresive, boli dermatologice (acnee, psoriazis) si dermatite alergice.
- Efectul razelor UV, fie ca sunt naturale sau artificiale, este acelasi. Avantajul celor artificiale este ca intensitatea, compozitia si durata sunt perfect controlate.

Recomandari pentru o terapie eficace si sigura:

- Inaintea sedintei se indeparteaza orice produs cosmetic de pe piele.
- Este contraindicata deschiderea ochilor in timpul sedintei pentru a evita iritarea lor; daca doriti, puteti purta ochelarii de protectie oferiti de clubul nostru.
- In cazul aparitiei unor simptome similare insolatiei se recomanda o zi, doua de pauza.
- Evitati expunerea la soarele natural in zilele in care efectuati sedintele de UV.
- Dupa dus se recomanda folosirea unor lotiuni (creme, lapte) de corp pentru rehidratare.
- Nu este indicata folosirea cremelor sau lotiunilor cu factor de protectie.

...
Dusuri, vestiare

Cabine individuale de vestiar cu dusuri respecta intimitatea dumneavoastra înainte si dupa exercitii/sesiuni de terapie. O data intrat în cabina, usa se blocheaza si nimeni nu va poate deranja în timp ce faceti dus, va îmbracati sau va dezbracati

...
Baie de aburi

Cand este vorba despre purificarea corpului, relaxare si eliminarea fortata a toxinelor, sauna scandinavica si baia de aburi (baia turceasca) sunt cele mai bune terapii folosite înca din antichitate.

Intr-o sauna, aerul este fierbinte si uscat. Doar cateva minute petrecute in sauna sunt suficiente pentru a va ajuta sa uitati si cea mai obositoare zi. Sedintele de sauna intaresc imunitatea organismului, ajuta circulatia sangelui si au un efect benefic asupra pielii. Sauna va reface echilibrul natural intre corp si suflet.
O sedinta de terapie înseamna pur si simplu sa te relaxezi în acest mediu între 8 si 15 minute. Un echipament special controleaza parametrii aerului din interiorul saunei.

Baia de aburi foloseste aer ceva mai putin fierbinte, dar foarte umed, si are un efect benefic asupra catifelarii si elasticitatii pielii Atat in sauna cat si in baia de aburi, caldura deschide porii pielii, iar transpiratia creata indeparteaza impuritatile. Pielea dvs. ramane curata, supla si plina de sanatate. Muschii se relaxeaza iar tensiunea si durerea este diminuata.

IDM Club va ofera trei studiouri cu echipament de sauna si baie de aburi.

Categorii
Date de contact
0722454273
Splaiul Independentei, Nr. 319B, Sector 6 (Vizavi de campusul studentesc Regie),
Distribuie