Life Dental Spa - Clinici Stomatologice Laser

Tratamente stomatologice

...
Tratamentul gingivitei cu laser

Desi frecvent intalnita, gingivita este des ignorata din punctul de vedere al diagnosticului si tratamentului, atat de catre pacienti, cat si de catre unii medici stomatologi. Manifestandu-se intr-o prima faza prin sangerare la periaj si inflamatie, gingivita netratata se poate transforma intr-o afectiune mult mai grava.

Parodontita marginala cronica (parodontoza) ce duce frecvent la pierderea dintilor. Daca insa este depistata si tratata la timp, gingivita este complet reversibila, deci pacientul se poate vindeca de aceasta afectiune. Nu acelasi lucru il putem spune despre parodontoza, unde tratamentele vizeaza stoparea bolii sau incetinirea evolutiei acesteia.

Din acest motiv, este foarte importanta educarea pacientilor, astfel incat acestia sa se adreseze medicului stomatolog inca de la primele semne. Un tratament pentru gingivita trebuie sa fie instituit cat mai rapid pentru ca sansele de recuperare sa fie maxime.

Gingivita reprezinta inflamatia de cauza bacteriana a tesutului gingival. Pacientii acuza frecvent durere de gingie, gingii inflamate, gingii rosii sau chiar de culoare rosie-violacee, marirea in volum a papilelor gingivale, uneori cu aparitia unui polip gingival, sangerare la periaj sau la masticatie, miros neplacut al gurii etc.

Pacientul poate descoperi singur aceste modificari la nivel de gingie, asa incat urmatorul pas ar fi sa solicite un consult la medicul stomatolog pentru diagnostic si tratament. Din pacate insa, de cele mai multe ori, pacientii amana vizita la dentist, considerand ca aceste simptome sunt trecatoare si neimportante. In aceste conditii, gingivita poate evolua cronic si se poate transforma intr-o parodontoza, mult mai dificil de tratat.

 

Practic, bacteriile ce inflameaza initial doar gingia, daca nu sunt eliminate la timp, pot produce distructii in profunzime, prin interesarea structurilor de sustinere ale dintilor si in special a osului alveolar. Aceste bacterii determina liza osoasa, adica distrugerea osului suport, dintii ramanand fara sprijin si devenind mobili. De aici si pana la pierderea lor nu mai este decat un pas.

Pentru a diferentia gingivita de parodontoza si a stabili exact stadiul bolii, o radiografie panoramica este de mare ajutor. Aceasta investigatie ofera medicului toate informatiile necesare care arata daca exista sau nu distructie osoasa. O data cu aparitia resorbtiei osoase, diagnosticul va fi de parodontoza si nu de gingivita.

Putem considera astfel ca gingivita este faza premergatoare a parodontozei, insa cu sanse mari de vindecare completa in urma tratamentului, daca este diagnosticata la timp.

...
Dinti ficsi in 24 ore

O reconstructie cu dinti ficsi in 24 de ore pe implanturi dentare este o varianta mult mai confortabila si fiziologica pentru pacient si totodata mult mai usor de acceptat din punct de vedere functional de catre acesta, fata de o proteza clasica.

Specialistii in Stomatologie Biologica Life Dental Spa iti ofera servicii de calitate, pentru ca tu sa iti poti desfasura activitatile zilnice fara sa te simti stanjenit de pierderea dintilor!

O reconstructie cu dinti ficsi in 24 de ore pe implanturi dentare este o varianta mult mai confortabila si fiziologica pentru pacient si totodata mult mai usor de acceptat din punct de vedere functional de catre acesta, fata de o proteza clasica.

Specialistii in Stomatologie Biologica Life Dental Spa iti ofera servicii de calitate, pentru ca tu sa iti poti desfasura activitatile zilnice fara sa te simti stanjenit de pierderea dintilor!

...
Tratamentul parodontozei cu laser

Parodontoza este considerata a fi cea mai grava afectiune dentara, deoarece netratata poate duce la pierderea dintilor. Pana nu demult, se considera ca nu are leac, iar medicii stomatologi nu recomandau un tratament pentru parodontoza specific, ci doar detartrajul clasic si folosirea unor anumite paste de dinti sau, in cel mai bun caz, chiuretajul subgingival.

 

Parodontoza este considerata a fi cea mai grava afectiune dentara, deoarece netratata poate duce la pierderea dintilor. Pana nu demult, se considera ca nu are leac, iar medicii stomatologi nu recomandau un tratament pentru parodontoza specific, ci doar detartrajul clasic si folosirea unor anumite paste de dinti sau, in cel mai bun caz, chiuretajul subgingival.

Bacteriile care produc boala se cantoneaza initial in zona subgingivala si produc inflamatie, cu inrosirea gingiilor si sangerare la periaj sau chiar spontan. Acest stadiu poarta numele de gingivita, care daca nu este tratata, va continua sa evolueze catre stadiul de parodontoza. Bacteriile vor patrunde in profunzime si vor incepe sa distruga osul, afectand astfel suportul dintilor, ce devin mobili si se pierd de pe arcade.

Pe scurt, boala parodontala netratata duce inevitabil la pierderea dintilor

Din pacate, si in prezent in multe clinici din Romania, parodontoza fie nu este diagnosticata, fie este diagnosticata prea tarziu, iar ceea ce este mai grav, foarte frecvent nu se ofera tratament eficient si corect pentru aceasta pacientilor suferinzi.

Nu putine au fost cazurile in care s-au prezentat la noi in clinica pacienti care desi mergeau regulat la dentist, totusi nu primisera niciodata tratament pentru parodontoza de care sufereau. Unii dintre ei fusesera tratati superficial si ineficient, cu antibiotice, detartraje, colutorii bucale, injectii si vaccinuri diverse. Toate acestea ameliorau situatia o perioada, insa deoarece cauzele persistau, afectiunea recidiva.

Cei mai multi dintre acesti pacienti deja se resemnasera cu ideea ca mai devreme sau mai tarziu isi vor pierde dintii, pana cand au apelat la protocolul de tratament biologic al parodontozei BIOPARO® oferit de Life Dental Spa. Din momentul in care au aflat in ce consta si l-au testat efectiv, acesti pacienti au inceput din nou sa spere la o dantura sanatoasa.

Pentru toti pacientii care sufera de boala parodontala, echipa de specialisti Life Dental Spa ofera acest protocol unic in Romania de tratament pentru parodontoza. Se numeste protocolul biologic BIOPARO® deoarece este in primul rand o abordare minim invaziva, cu respect pentru tesuturile pacientului, confortabil si netraumatic. In al doilea rand, ia in considerare toti factorii care au dus la aparitia bolii, iar tratamentul se adreseaza tuturor acestor factori, nu doar celor locali, aflati la nivelul cavitatii bucale.

...
Caria dentara si tratamentul cariilor cu laser

Caria dentara este considerata ca fiind a doua afectiune ca si frecventa, dupa raceala comuna, ceea ce inseamna ca majoritatea populatiei globului sufera de asa ceva.

Atat de raspandita este aceasta afectiune a cavitatii bucale, incat a devenit aproape o normalitate sa o intalnim, din pacate. Totusi, nu este nicidecum normal sau natural sa suferim de asa ceva. Dintii nostri ar trebui sa fie sanatosi si puternici, ajutandu-ne sa zambim, sa vorbim si sa mestecam pe tot parcursul vietii noastre, insa obiceiurile noastre de zi cu zi le afecteaza adeseori integritatea.

Este cunoscut faptul ca majoritatea pacientilor care se adreseaza clinicii Life Dental Spa solicita tratamentul cariilor cu laser, acesta fiind unul dintre serviciile premium pe care le oferim.

Experienta in ceea ce priveste lucrul cu laser dentar este unul dintre punctele noastre forte, pe o piata stomatologica inca dominata de tratamentele clasice, cu freza, de care pacientii se tem in general.

De un lucru suntem siguri: toti pacientii care aleg sa isi trateze caria dentara cu laser sunt atat de multumiti, incat nu-si mai doresc sub nicio forma sa se reintoarca la vechile tratamente conventionale cu freza.

Laserul dentar este un instrument ideal pentru pacientii anxiosi, care se tem de stomatolog in general, pentru cei care doresc sa acceseze un serviciu premium la cel mai inalt nivel, pentru persoane sensibile precum copiii, femeile insarcinate sau care alapteaza etc.

...
Ozonoterapie

Cand vorbim despre ozonoterapie, ne referim la o metoda de tratament inovatoare utilizata in numeroase domenii medicale. Printre acestea se numara ortopedia, dermatologia, tratarea bolilor reumatismale, afectiunile vasculare si neurologice, urologia, ginecologia, tratamentele estetice si bineinteles, stomatologia.

 

Procedura de ozonoterapie se bazeaza pe proprietatile ozonului de a distruge microorganismele implicate in diverse afectiuni. Ozonul este o molecula formata din 3 atomi de oxigen (O3), iar studiile stiintifice au dovedit ca este cel mai puternic oxidant cunoscut pana in zilele noastre. Acesta se regaseste in mod natural in straturile inferioare ale atmosferei si actioneaza precum un scut ce protejeaza planeta impotriva razelor ultraviolete emise de soare. Preparatele terapeutice cu ozon sunt diverse, printre care apa ozonata, uleiuri ozonate sau amestecuri de oxigen-ozon.

 

...
Implant dentar

Un implant dentar este o radacina artificiala, care inlocuieste un dinte lipsa si serveste drept suport coroanei dentare. De obicei, acesta se insereaza in cadrul unei prime sedinte chirurgicale, dupa care urmeaza o perioada variabila, de cateva saptamani sau chiar luni, in care acesta se integreaza in osul maxilar. Cand legaturile sale cu osul maxilar sunt suficient de puternice, implantul primeste un bont si o coroana dentara, ce reconstruiesc complet dintele lipsa.

Recent, s-au implementat proceduri prin care un implant dentar poate primi coroana dentara in aceeasi sedinta in care este inserat, si aceasta procedura se numeste “incarcare imediata”, asadar, poti pleca din clinica cu implantul si dintele fix dupa o interventie de maximum 60 minute.

aca iti lipsesc unul sau mai multi dinti de pe arcade, poti lua in considerare varianta de implant dentar. Daca insa acesta poate fi inserat si in ce conditii, doar medicul dentist iti poate spune, dupa ce a analizat cu atentie computerul tau tomograf. Te rugam sa retii ca inserarea unui implant necesita analiza imagistica 3D (computer tomograf), care masoara cu acuratete dimensiunile osoase in zona de maxilar care va primi implantul. Doar o radiografie panoramica nu este suficienta pentru intocmirea unui plan de tratament.

Este bine sa stii ca dupa pierderea unui dinte, zona de os care l-a sustinut se retrage/resoarbe pe masura ce trece timpul, astfel incat dupa o anumita perioada este posibil ca osul restant sa nu mai poata asigura suficient suport pentru viitorul implant dentar. In astfel de cazuri se poate apela la manopere precum aditia de os, liftingul de sinus, bone- splitting, etc, sau chiar se poate renunta la insertia unui implant dentar. Asadar, nu astepta ani de zile sa te hotarasti, fiindca osul se diminueaza iar procedura se poate complica sau poate deveni chiar imposibila.

...
Fatete dentare

Aplicarea de fatete dentare a devenit in ultimii ani  foarte populara. Datorita influentei pe care o are mass-media in vietile oamenilor, multi dintre ei isi aleg drept modele diverse vedete care afiseaza acel zambet perfect, alb, de Hollywood. Si multi dintre noi isi doresc ceva asemanator, aspira la acea imagine perfecta, fara cusur.

Vestea buna este ca fatetele dentare chiar pot face acest lucru: pot imbunatati aspectul zambetului prin modificarea formei, marimii si culorii dintilor, astfel incat pacientul chiar poate zambi in final precum o vedeta hollywoodiana.

Cele doua materiale din care se pot realiza fatete dentare sunt: compozit sau ceramica. Ambele se realizeaza in laboratorul dentar dupa amprenta dentara luata de catre medic in cabinet. De departe insa, cele mai rezistente, mai estetice si mai precise sunt fatetele dentare ceramice.

 

...
Coroane dentare inalt biocompatibile

O coroana dentara are scopul de a reface sau a inlocui complet coroana unui dinte, dar si de a-i creste rezistenta in timp, in cazul in care dintele respectiv devine sensibil. 

 

O cauza pentru care un dinte poate necesita tratament cu coroana dentara este reprezentata de procesul carios extins care, prin simplul tratament de tip obturatie (plombare), nu ofera o rezistenta suficienta dintelui respectiv. 

O alta situatie ce poate necesita indicatie pentru coroana dentara, este pierderea dintelui, urmata de inserarea unui implant dentar. Implantului respectiv (care este o radacina artificiala) i se ataseaza o coroana dentara, pentru refacerea morfologiei si functionalitatii dintelui.

...
Aparat dentar invizibil

Noul aparat dentar invizibil este vedeta momentului, datorita eficientei, esteticii absolute si rapiditatii pe care o confera tratamentului.

Temerile legate de disconfort si de afectarea estetica a zambetului pe perioada de purtare a unui aparat dentar sunt eliminate.

  • Gutiera transparenta nu se observa atunci cand este purtata, fiind dificil de distins de suprafetele dentare;
  • Tratamentul poate fi mai rapid decat cel cu aparat clasic, cu brackets;
  • Gutierele pot fi indepartate la masa si pentru realizarea corecta a igienei. Acestea pot fi schimbate direct acasa, rarind astfel vizitele la dentist;
  • Materialul din care este realizat un aparat dentar invizibil este biocompatibil, nu irita gingia si este rezistent la coloranti alimentari

...
Tratament carii la copii cu laser dentar

Va amintiti, dragi parinti, cat de neplacuta era vizita la dentist in copilaria voastra? Multe zgomote si mirosuri neplacute? Nici nu este de mirare ca majoritatea adultilor au ramas cu o teama profunda fata de tratamentele stomatologice, datorita acelor experiente nefericite la dentist, petrecute in copilarie!

 

Life Dental Spa vine insa cu o veste buna: copiii vostri nu sunt nevoiti sa treaca prin astfel de experiente neplacute! Odata cu aparitia laserului dentar, tratamentul pentru carii la copii nu a fost niciodata mai simplu si mai eficient, la fel ca si alte servicii stomatologice destinate lor.

Acum totul s-a schimbat, iar tratamentele pot fi:

...
Sigilare dentara cu laser la copii

Sigilare dentara cu laser – procedura non-invaziva si protectiva pentru dinte, care se adreseaza atat dentitiei de lapte, cat si celei definitive. Practic, santurile dintelui sunt decontaminate cu raza laser, fiind astfel pregatite pentru aplicarea unui material sigilant ce etanseizeaza zona, protejand-o de aparitia cariei.

Aceasta procedura are scopul de a proteja dintii copiilor de carii, deoarece sigilantul acopera santurile, iar resturile alimentare si placa bacteriana sunt usor de indepartat. De cele mai multe ori copiii au maselele cariate, deoarece periajul zilnic se efectueaza cu dificultate de catre micuti. Astfel, o metoda de protejare a dintilor de carie si prevenirea infectiei acestora cu bacterii este metoda de sigilare dentara.

 

...
Detartraj si decontaminare laser

Detartrajul este o procedura foarte cunoscuta de indepartare a tartrului si placii bacteriene de pe dinti, insa eficienta sa este mult potentata de actiunea bactericida a laserului dioda, atunci cand cele doua proceduri sunt asociate.

 

Pachetul de detartraj si decontaminare laser (Laser Mouth Disinfection) contine urmatoarele servicii:

...
Albire dentara cu laser

Una dintre cele mai indragite si solicitate proceduri stomatologice este procedura de albire dentara. In ultimii ani, exigentele estetice ale pacientilor au crescut, majoritatea dorindu-si dinti mai albi, un zambet mai atractiv, iar aceasta dorinta poate fi realizata cu ajutorul albirii dentare laser!

  • Se realizeaza in cabinetul stomatologic si foloseste ultratehnologia laserului dentar pentru a deschide nuanta dintilor.
  • Este o procedura simpla, cu efecte imediate
  • Procedura de albire dentara cu laser este singura dovedita stiintific, prin imagini microscopice, ca fiind inofensiva fata de smalt.
  • Sensibilitatea este mult mai scazuta si cu incidenta mai mica in timpul si dupa procedura.

...
Tratament de canal

Un tratament de canal devine necesar atunci cand caria dentara a avansat foarte mult si a afectat nervul dintelui. De multe ori, durerile care apar atunci cand nervul dentar sufera, sunt extrem de acute si greu de suportat, iar de la un anumit nivel, nu mai raspund la niciun fel de medicatie antialgica. Din acest motiv, se impune o interventie de tratament endodontic, cu „scoaterea nervului” (devitalizare), curatarea canalului si decontaminarea lui cu laser, urmate de o obturatie de canal cu gutaperca. 

Avantajele obturatiei de canal cu laser

 

Categorii
Date de contact
0318282274; 0770647110
Str. Oitelor, nr. 24, sector 4, Bucuresti
Distribuie