Lyr Dent-clinica stomatologica-Bucuresti

Estetica dentara

...
ABijuterie dentara

CE ESTE BIJUTERIA DENTARA?

Bijuteria dentara este cea mai noua tendinta in cosmetica dentara si, din ce in ce mai multi pacienti solicita acest serviciu. Bijuteriile dentare vin ca o completare a bijuteriilor clasice, dand zambetului un aspect aparte.

Procedura in sine presupune lipirea ca atare pe suprafata dintelui a unei mici bijuterii care poate fi confectionata din aur, platina, o piatra pretioasa sau un cristal de tip Swarovsky.

INTREBARI FRECVENTE DESPRE BIJUTERIILE DENTARE:

Doare procedura de aplicare a unei bijuterii dentare? NU ! -Procedura este simpla. Dintele respectiv nu este afectat sub nicio forma, nefiind folosita freza. Pacientul va cadea de comun acord cu medicul asupra unui model de bijuterie precum si a dintelui pe care se va aplica. Se foloseste o substanta demineralizanta pe suprafata dintelui, pentru a favoriza o buna adeziune cu materialul de lipit. Ulterior, cu ajutorul unui adeziv special fotopolimerizabil bijuteria dentara se fixeaza pe dintele ales.

Cât durează procedura de aplicare a bijuteriei dentare? Procedura de aplicare nu dureaza mai mult de 15 până la 20 minute.

Cat timp va rezista bijuteria aplicata pe dinte? Bijuteriile dentare aplicate pot ramane lipite pe o perioada nedefinita sau pentru cat timp veti dori.

Se poate renunta in timp la bijuteria dentara? Da. Oricand doriti sa renuntati la bijuteria dentara aplicata, aceasta poate fi inlaturata de catre medicul stomatolog fara a afecta dintele respectiv.

Cat costa o bijuterie dentara? Preturile variaza in functie de modelul ales.

...
Fatete Dentare

Fatetele dentare din compozit pot revitaliza rapid zambetul tau, fara a fi necesara slefuirea consistenta, ca in cazul coroanelor dentare.

Se folosesc atunci cand dintii sunt colorati, precum in urma administrarii indelungate de antibiotice (tetraciclina), in acest caz albirea dentara nefiind suficienta.

Procedeul este rapid si fara durere, iar rezultatul este unul spectaculos.

De asemeni, folosim fatetele dentare cand exista plombe vechi pe dinti, care genereaza un aspect imbatranit, inestetic. Sau ca alternativa la aparatul ortodontic, cand vorbim de spatii mici interdentare.

In general, le folosim pentru a schimba forma, culoarea sau marimea dintilor naturali.

Clinica Lyrdent va ofera posibilitatea ca in mai putin de 3 ore zambetul dumneavoastra sa fie mult imbunatit, cu ajutorul fatetelor din compozit cu continut ridicat de ceramica.

Acest compozit ofera o estetica deosebita precum si o rezistenta comparabila cu cea a ceramicii.

Procedeul este total neinvaziv, deoarece materialul se aplica direct pe dinte, fara a afecta tesutul sanatos al dintelui.

Compozitul se aplica in straturi pe dinte si se sculpteaza direct in gura, ceea ce ii permite pacientului sa vizualizeze live, pe monitor, transformarea estetica a dintilor.

Costul este redus comparativ cu fatetele din ceramica, cu aproape 50% mai mic, iar durabilitatea acestor fatete este de minim 4 ani.

Principalul avantaj al fatetelor din compozit este acela ca reprezinta un proces reversibil si le putem indeparta oricand dorim, fara a afecta structura dentara.

...
Fatete Dentare din Ceramica

Cu totii ne dorim sa avem o imagine frumoasa, un “zâmbet ca la Hollywood”. Una dintre metodele folosite recent pentru a modifica in mod pozitiv zambetul unei persoane este de a aplica pe dinti placi ceramice subtiri – numite fatete ceramice. Fatetele dentare sunt o parte extrem de importanta a esteticii dentare, putand avea rezultate uimitoare.

Fatetele dentare din ceramica sunt concepute dupa culoarea dintelui avand scopul de a acoperi suprafata frontala a dintilor pentru a imbunatati aspectul. Acestea sunt aplicate pe partea din fata a dintilor schimband astfel culoarea, forma, dimensiunea sau lungimea.

Fatetele dentare pot fi realizate din portelan sau din materiale compozite. Fatetele de portelan rezista la pete mai bine in timp si imita proprietatiile dintiilor naturali.

Fatetele sunt de obicei utilizate in urmatoarele cazuri:

Dinti decolorati – fie din cauza tratamentului de canal; pete de tetraciclina sau alte medicamente, fluor in exces sau din alte cauze; Dinti care sunt ciobiti sau sparti; Dinti care sunt aliniati gresit, inegali, sau cu forme neregulate; Dinti cu spatii intre ei (pentru a inchide spatiul interdentar).

Care este procedura de aplicare a fatetelor dentare?

Pentru inceput, medicul stomatolog va efectua un control, va examina dintii, se va asigura ca fatetele dentare sunt potrivite pentru pacient si va explica ce implica procedura. De asemenea, se vor efectua o serie de radiografii, se vor lua amprente, stabilind impreuna cu pacientul planul de tratament. Acest prim pas implica participarea activa a pacientului care va trebui sa explice medicului dentist rezultatul pe care si-l doreste.

Pentru pregatirea dintelui, medicul dentist va elimina circa 1/2 milimetru de smalt de pe suprafata dintelui. Apoi, se va lua o amprenta a dintelui care va fi trimisa la un laborator dentar, care va construi fatetele. Acestea vor fi ulterior cimentate definitiv pe dintii respectivi, rezultatele fiind uimitoare.