Meditatii-orice - Bucuresti

Meditatii educatie sociala

...
Meditatii educatie sociala

Educatia Sociala reprezinta obiect de studiu pentru elevii claselor a V-a si a VIII-a. Aceasta este continuatoarea, din punct de vedere al programei, a disciplinei studiate de elevi in clasele primare “Educatia civica“.
Disciplina Cultura civica are ca obiectiv, pe langa transmiterea de informatii despre stat si societate, despre fiinta umana, despre drepturile sale, formarea unei gandiri critice a elevilor asupra aspectelor abordate, precum si a unor atitudini civice pe baza carora sa actioneze responsabil ca cetateni. Astfel, meditatiile cultura civica isi propun ca principal obiectiv formarea unor cetateni informati si responsabili, sensibili si preocupati de bunul mers al societatii in care traiesc.

In clasa a VII-a, lectiile de cultura civica au ca teme, pe langa notiunile generale referitoare la aceasta disciplina:

viata in societate
omul-fiinta sociala (si aici se dezbat subiecte privitoare la asemanari si diferente intre oameni, drepturile omului, grupurile sociale, relatii in cadrul grupurile, comunitatile locale si nationale, drepturi si indatoriri cetatenesti)
sistemul politic din Romania (Constitutia Romaniei, exercitarea puterii politice in stat, regimuri democratice si totalitare, separarea puterilor in stat si analiza celor 3 puteri si institutiile care le reprezinta)
mass-media si opinia publica, inclusiv despre libertatea presei
…iar ultimul capitol este destinat cetateniei si practicilor democratice (aici se discuta despre societatea civila, dreptul de asociere, partidele politice, dreptul de a alege si de a fi ales, organizarea alegerilor si sistemul de vot).