Nutshell - Expertize tehnice si servicii de consultanta Bucuresti

Neafectare cladiri invecinate

...
Neafectare cladiri invecinate

Fie ca doriti sa construiti o cladire noua, fie ca doriti sa consolidati o cladire existenta sau sa realizati lucrari de demolare, daca în imediata vecinatate exista alte cladiri, atunci aveti nevoie de o expertiza tehnica pentru a va asigura ca lucrarile propuse nu vor afecta rezistenta si stabilitatea acestora.

Pentru a întocmi o astfel de expertiza, trebuie sa ne puneti la dispozitie, în afara de certificatul de urbanism, proiectul pentru lucrarile propuse precum si studiul geotehnic pentru amplasament. În functie de natura si amploarea lucrarilor, pot fi necesare planurile cladirilor învecinate sau dezveliri ale fundatiilor acestora, daca nu sunt disponibile planurile. În orice situatie, trebuie efectuata o vizita pe amplasament, în timpul careia sa fie posibil accesul expertului nu doar la exteriorul, ci si în interiorul cladirilor învecinate pentru a analiza starea acestora si a face fotografii.

Costul unei astfel de expertize variaza în mod semnificativ în functie de numarul, tipul si starea cladirilor învecinate, de natura lucrarilor propuse etc. Costurile sunt strâns legate de timpul necesar elaborarii expertizei. Prin urmare, ca sa va putem face o oferta financiara cât mai buna, este util sa ne puneti la dispozitie înca de la început informatii cât mai detaliate despre lucrarile pe care doriti sa le realizati, precum si sa notificati din timp proprietarii cladirilor învecinate astfel încât expertul sa poata, în timpul unei singure vizite, sa analizeze starea tuturor acestor cladiri.

Daca este prima data când colaboram, într-o prima etapa vom încheia un contract pentru servicii de consultanta în valoare de 400 lei, platibili în avans, care acopera costurile unei întâlniri pe amplasament (în Bucuresti), studiul preliminar al documentatiei si emiterea unei oferte financiare care include si lista documentelor necesare pentru întocmirea expertizei. Daca imobilul nu este în Bucuresti, costul se majoreaza în functie de distanta.