Nutshell - Expertize tehnice si servicii de consultanta Bucuresti

Consolidare cladire

...
Consolidare cladire

Pentru diminuarea riscului de avariere al cladirilor în cazul producerii unui seism semnificativ pot fi realizate lucrari de consolidare. Aceste masuri de interventie sunt necesare în special în cazul cladirilor construite înainte de 1977. De asemenea, este posibil sa fie necesare lucrari de consolidare si în cazul în care doriti sa faceti modificari în cladire, iar acestea afecteaza structura de rezistenta. Lucrarile de extindere ale unei cladiri intra tot în aceasta categorie.

Stabilirea solutiei de interventie se face în urma întocmirii unei expertize tehnice, de catre un expert tehnic atestat MDRAP (fostul MLPAT).

Suplimentar fata de cazul evaluarii riscului seismic, beneficiarul trebuie sa puna la dispozitia expertului:
keyboard_arrow_right Certificatul de urbanism
keyboard_arrow_right Proiectul de arhitectura si structura pentru interventii (în prima etapa este necesara propunerea de arhitectura, la nivel schematic, deoarece proiectul final trebuie întocmit în acord cu rezultatele expertizei si vizat de expert înainte de depunerea documentatiei pentru obtinerea autorizatiei de construire)
keyboard_arrow_right Daca exista constructii învecinate, toate datele necesare care sa permita stabilirea neafectarii cladirilor învecinate în urma realizarii lucrarilor de interventie sau a masurilor necesare pentru protejarea lor

Costul de baza pentru o astfel de expertiza este cel al unei expertize de evaluare a riscului seismic, la care se adauga un cost suplimentar în functie de numarul, tipul si starea cladirilor învecinate, de natura lucrarilor propuse etc.