Romvac Company

Despre noi

...
Despre noi

Activitatea companiei ROMVAC

Activitatea companiei Romvac este structurată pe următoarele obiective:

-  Producerea de medicamente şi biopreparate de uz veterinar;

-  Comercializarea produselor proprii şi a celor realizate de terţi, printr-o reţea proprie de

   distribuţie;

- Acordarea asistenţei sanitar-veterinare de înaltă calificare, inclusiv diagnostic de laborator, la solicitarea unităţilor cu probleme şi a celor care colaborează cu societatea Romvac.

Drumul spre locul I

ROMVAC COMPANY S.A., producător a peste 230 de vaccinuri şi medicamente pentru toate speciile de animale, deţinătorul unei ferme pentru creşterea pasărilor SPF - libere de germeni patogeni specifici - unice în SE Europei şi al 34 de depozite în toată ţara este cel mai mare producător şi distribuitor de profil din România.

Apărut iniţial ca LVTA (Laboratorul de virusuri tumorale aviare) care producea vaccinul contra bolii Marek, acesta a devenit ulterior CCBPAM (Centrul de Cercetări şi Biopreparate pentru Păsări şi Animale Mici) şi până în 1989 a asigurat toate vaccinurile necesare marilor avicole, fermelor de iepuri şi caniselor, producând anual zeci de milioane de doze. În decembrie 1990, unitatea s-a desprins de Institutul Pasteur căpătând statutul de pesoană juridică: S.C. ROMVAC COMPANY S.A. Voluntari.

În 1995 a fost încheiată privatizarea unităţii prin metoda MEBO. Astfel, S.C. ROMVAC COMPANY S.A. Voluntari devine o întreprindere cu capital integral privat ai cărei acţionari sunt în exclusivitate, salariaţii unităţii.

Din 1990, intuind că numărul fermelor avicole se va reduce şi implicit şi necesarul de vaccinuri, specialiştii companiei au început cercetările pentru lărgirea gamei de produse biologice care să se adreseze unor specii noi de animale (bovine, suine, ovine), dar şi pentru începerea producţiei de medicamente. Astfel, colectivul companiei ROMVAC, compus din 372 de salariaţi - dintre care 4 doctori în medicină, 15 cercetători ştiinţifici atestaţi şi 78 de angajaţi cu studii superioare -, a reuşit elaborarea tehnologiilor şi înregistrarea a 71 de produse biologice şi 158 de medicamente.

În prezent, cu cele peste 300 de produse înregistrate, un capital social de peste 4.600.000 de lei şi o cifră de afaceri anuală de circa 10.000.000 €, compania ROMVAC a devenit leader pe piaţa internă a producătorilor de biologice şi medicamente de uz veterinar.

Categorii
Date de contact
Tel. 021350309; 0213520070; Fax 021350311
Soseaua de Centura, nr. 7, comuna Voluntari, jud. Ilfov, Voluntari, judetul Ilfov
Distribuie