Clinica Sanamed-Bucuresti

Dermatologie

...
Dermatologie

Ramura a medicinei care vizeaza pielea si afectiunile acesteia, dermatologia se ocupa cu diagnosticarea si tratarea bolilor de piele necontagioase si infectioase. Afectiunile cutanate sunt cele mai frecvent intalnite. Practic, nu exista om care de-a lungul vietii sa nu fi suferit niciodata de o problema la nivelul pielii.

O serie de analize amanuntite, efectuate in momentul aparitiei unor probleme dermatologice, sunt cu atat mai importante cu cat unele boli interne se manifesta prin eruptii la nivelul pielii, intre aceasta si toate celelalte componente ale organismului uman existand o foarte stransa legatura.

Cele mai frecvente afectiuni dermatologice resimtite de pacienti sunt infectiile, eczemele, urticariile si acneea. In afara de acestea, unii pacienti se pot confrunta cu boli de piele mai severe, cum sunt psoriazisul sau infectiile cu levuri (intertrigo, pitiriazis versicolor si candida albicanis).

Care sunt simptomele care ar trebui sa te trimita la un medic dermatolog?

Desi in general bolile de piele nu sunt periculoase si pot fi tratate in mod usor si eficient, orice aparitie anormala pe suprafata pielii prespune o vizita la dermatolog, in special daca apar iritatii, mancarimi sau roseata. Fiind cel mai mare si mai vizibil organ al corpului uman, pielea trebuie ingrijita cu atentie nu numai din punct de vedere al sanatatii, dar si din punct de vedere estetic.

Cea mai intalnita afectiune, mai ales in randul adolescentilor, este acneea, care apare din cauza hiperactivitatii glandelor sebacee. O acnee agresiva, extinsa pe mai multe suprafete ale pielii, cum ar fi fruntea, fata, gatul si spatele necesita un tratament specializat, prescris de medical dermatolog.