Clinica Sanamed-Bucuresti

Ginecologie

...
Ginecologie

Ginecologia este specializarea medicala care se ocupa de fiziologia si tratarea afectiunilor sistemului genital feminin. In aceasta ramura, controalele ginecologice de rutina si testul Babes-Papanicolau sunt cele mai intalnite metode folosite pentru descoperirea afectiunilor.

Cu ce simptome ne prezentam la medicul ginecolog?

Principalele motive care conduc la vizita la medicul ginecolog sunt prevenirea sarcinii, avortul si dereglarile secretiei vaginale. Odata cu inceperea vietii sexuale, fiecare femeie trebuie sa faca o vizita la ginecolog pentru un control periodic si pentru a stabili care sunt metodele de protectie cele mai potrivite pe ea, in special daca doreste sa foloseasca anticonceptionalele. Prevenirea unei sarcini nedorite impiedica necesitatatea unui avort.

Cele mai multe femei se plang de aparitia unor secretii vaginale anormale, prurit si dureri la contactul sexual. Acestea pot fi semnele unei infectii, care poate fi depistata prin examenul de secretie si testul Babes-Papanicolau. Vizita la ginecolog este necesara pentru a putea descoperi natura infectiei. De la o simpla candidoza, o infectie poate degenera si provoca leziuni ale tesuturilor interne. Aparitia unei rani pe col poate fi semnul unei infectii cu virusul HPV, care se poate depista si trata printr-un examen de colposcopie.

Sangerarile, scurgerile anormale si durererile in zona pelvina pot fi si semnele unei boli cu transmitere sexuala, cum sunt Chlamydia, Trichomonaza sau Herpes Simplex. Aceste boli trebuie tratate de urgenta, pentru ca pot conduce la infertilitate.