Shilo Audit Finance

Evaluator

...
Evaluator

Cand vine vorba despre evaluarea unei locuinte, ceea ce se urmareste de fapt este sa se stabileasca valoarea in bani a respectivului imobil, a respectivei proprietati. 
Cazurile in care sunt necesare serviciile unui evaluator imobiliar sunt dintre cele mai diverse.
In unele cazuri, evaluarea proprietatii poate fi solicitata in vederea determinarii valorii corecte a acesteia; alteori, evaluarile au drept scop stabilirea valorii impozitului pe proprietate, fiind solicitate de asemenea si atunci cand se doreste contractarea unui credit pentru achizitia unei locuinte.
In cazul evaluarilor se determina si o valoare monetara pentru respectiva proprietate.<br> <br>Evaluarea necesara in situatia vanzarii locuintei <br>Atunci cand se doreste vanzarea unei locuinte, un pas important pentru stabilirea pretului corect este realizarea unei evaluari. Cu ajutorul oferit de un evaluator autorizat se va face o analiza comparativa a preturilor proprietatilor din vecinatatea respectivei locuinte, care au fost vandute in ultimii ani, similare din punct de vedere al marimii si caracteristicilor cu locuinta ce urmeaza sa fie vanduta. Ulterior, evaluatorul va adauga sau va scadea din valoarea proprietatii in cauza, in functie de caracteristicile specifice acesteia, pentru care nu exista termen de comparatie cu alte locuinte. <br>
Cumpararea unei locuinte prin credit imobiliar<br> In situatia in care urmeaza sa se contracteze un credit imobiliar in vederea achizitiei unei locuinte, banca solicita de obicei o evaluare profesionista a respectivei locuinte. Prin aceasta masura, banca doreste sa se asigure ca proprietatea are aceeasi valoare cu imprumutul solicitat, motivul fiind unul simplu: creditorul trebuie sa isi poata recupera banii imprumutati prin vanzarea respectivei locuinte, in cazul in care solicitantul va intra in imposibilitatea de a plati ratele. In aceeasi situatie mai pot fi necesare si evaluarile efectuate pentru creditele ipotecare, pentru ca solicitantul sa aiba certitudinea ca suma pe care a convenit sa o plateasca este una corecta. <br>
Evaluari necesare in caz de refinantare<br> Daca se urmareste obtinerea unui credit de refinantare care va fi garantat cu o ipoteca imobiliara, creditorul solicita de asemenea o evaluare a proprietatii in cauza. In mod similar cu situatia creditelor ipotecare initiale, trebuie sa fie acea garantie ca exista o justificare a sumei solicitate pentru refinantare, raportat la valoarea reala a locuintei. <br><br>Evaluari necesare in cazul imprumuturilor diverse <br>Atunci cand vine vorba despre orice tip de imprumut, daca solicitantul este dispus sa gireze cu propria locuinta, se impune necesitatea unei evaluari a locuintei, realizata de un evaluator profesionist. Ulterior, in baza raportului scris, in baza evaluarii pertinente si corecte oferite de evaluatorul autorizat, se pot incepe discutiile despre imprumut cu creditorii.