SSM Business Expert - Servicii de Protectia Muncii si siguranta la incendii Bucuresti

Servicii conexe

...
Medicina Muncii

Medicina muncii este obligatorie pentru ca în codul muncii este prevazut ca orice persoana care doreste sa se angajeze trebuie sa aiba obligatoriu, Fisa de aptitudine care cuprinde examenul medical efectuat de un medic de medicina muncii.

Acest serviciu presupune un control medical la angajare, iar apoi periodic (semestrial/anual), în functie de domeniul de activitate.

Acest control permite Angajatorului sa cunoasca starea de sanatate a angajatilor, în stricta legatura cu procesul muncii, pe toata perioada cât acesta este angajat. Si acest examen scuteste Angajatorul de orice problema legala care ar putea sa apara cu oricare dintre angajati.

...
Verificare PRAM

Verificarea PRAM reprezinta verificarea prizelor si a centurii de împamântare, efectuata de catre personal autorizat în acest sens.
Verificarea trebuie executata pentru evitarea: accidentelor, incendii, electrocutari, deconectari în alimentarea cu energie.

Verificarea PRAM este prevazuta de legislatia si/sau cu practicile nationale periodic:

Instalatii de joasa tensiune, cu exceptia stâlpilor, o data la 2 ani, iar în exploatarile subterane, de doua ori pe an pentru cele locale si o data pe an pentru reteaua generala;
În mediile foarte periculoase - o data pe an;
Gradul de corodare a instalatiilor de legare la pamânt se verifica dupa 10 ani de la îngropare si ulterior cel putin o data la 5 ani.