Teknovolti - Sisteme electrice de incalzire

Incalzire in pardoseala

...
Incalzire in pardoseala

Ce este încalzirea electrica?

Energia electrica regenerabila este viitorul. Chiar si pentru încalzirea unor spatii, aceasta devine tot mai eficienta gratie tehnologiilor tot mai performante. Prin încalzire în pardoseala sau panouri radiante se obtin astazi economii între 25% si 60% fata de sistemele clasice de încalzire. În acelasi timp se eliminina zeci de riscuri, nu afecteaza în vreun fel sanatatea si pastreaza aerul din cladiri curat, nepoluat.

Încalzirea electrica este usor de adaptat oricarei locatii, usor de instalat, ocupa mai putin spatiu si are o durata de viata mult mai mare decât sursele de caldura clasice, folosite preponderent pâna acum.

Avantajele încalzirii electrice

  • costurile de întretinere sunt mult mai mici.
  • este mai eficienta si necesita mai putin efort.
  • se poate adapta pentru aproape orice tip de încapere.
  • durata extrem de lunga de viata (pâna la 80 de ani) deoarece elementele de încalzire functioneaza la o temperatura scazuta care nu afecteaza materialele.
  • sigura si nepoluanta.

Sistemele de încalzire electrica emana caldura acolo unde trebuie încalzind zona dintr-o încapere în care chiar stai. Transforma un procent mult mai mare din energia electrica în caldura de care te poti bucura. Elegante si eficiente, elementele care îti aduc aceasta caldura sunt de multe ori mici si cu design elegant, precum panourile radiante, sau pur si simplu invizibile, precum încalzirea în pardoseala.

Sistemele electrice de încalzire îsi dovedesc avantajele si în ceea ce priveste posibilitatea de a le controla, chiar si de la distanta. Majoritatea sistemelor de încalzire electrica pot fi programate datorita termostatelor inteligente si a senzorilor, dar pot merge si mai departe. Folosind sisteme inteligente de control si automatizare, poti monitoriza si controla încalzirea casei prin aplicatii mobile, din casa sau de la distanta.

Încalzire sanatoasa

Încalzirea electrica se realizeaza fara toate impedimentele celorlalte sisteme de încalzire. Total nepoluanta, aceasta nu produce zgomot, alergii sau praf. Nu usuca aerul si este cea mai potrivita pentru a-ti mentine sanatatea si pentru mediile în care locuiesc copii.

Fara risipa

Sistemele de încalzire electrica nu polueaza si nu risipesc energie. Tehnologiile corecte, actuale, încalzesc spatii mari la jumatate din costurile altor sisteme de încalzire. Pierderile de energie sunt mult mai mici, iar durata de viata este incomparabila, între 25 si 80 de ani, timp în care nu trebuie sa îti faci griji de costuri de întretinere.

...
Ribon din metale amorfe

Ribon-ul din metale amorfe se prezinta sub forma unor benzi puse pe o plasa. Grosimea acestor covoare este de 3-4mm si se înglobeaza direct în adezivul de gresie. Este un material cu calitati deosebite, cu randament semnificativ, mai eficient decât al clasicelor cabluri încalzitoare folosite la încalzirea în pardoseala de mai bine de 40 de ani.

Materialul rezistiv este fabricat in SUA iar manufacturarea pentru aplicatia de incalzire in pardoseala este facuta de AHT (Advanced Heating Technologies Ltd) din Cipru. Punand covorul incalzitor direct in adeziv, raspunsul termic este rapid. Timpii de functionare ai unui sistem de incalzire in pardoseala cu acest material sunt intre 2-4 ore din 24, in functie de temperaturile exterioare, izolatia casei, temperatura solicitata, stilul de viata, etc. Ribonul are 150w/mp si se poate face o acoperire intre 65 si 80% din suprafata in functie de cat de bine este izolata casa, spatii vitrate, etc.

Ribonul din metale amorfe poate fi folosit la încalzirea spatiilor interioare (parchet, gresie, marmura, travertin) si degivrarea spatiilor exterioare (alei, rampe, terase, acoperisuri) datorita elementului încalzitor si revolutionar al metalului amorf. Sistemele de încalzire AHT au o eficienta economica si energetica ridicata, sunt complet sigure, ecologice, usor de instalat si de întretinut.

Tehnologia avansata a sistemelor de încalzire electrica prin pardoseala AHT ofera un mediu familial cald, confortabil, de lux. Se poate utiliza în orice încapere cum ar fi: baie, bucatarie, living, camera tehnica, subsol sau dormitor, putând fi instalat sub orice tip de pardoseala: gresie, piatra, lemn, parchet laminat sau mocheta.

Metalul amorf din banda încalzitoare are o grosime de +25 microni si este semnificativ mai eficient comparativ cu cablurile electrice conventionale de încalzire, ca urmare a factorilor enumerati mai jos:

  • zona mare de transfer de caldura a ribon-ului;
  • masa redusa a elementului de încalzire;
  • grosimea izolatiei;
  • costuri reduse.

Datorita masei reduse a ribon-ului AHT, acesta lucreaza superior celorlalte elementele de încalzire obisnuite. Ribon-ul AHT va începe încalzirea împrejurimilor sale mai repede decât tipul traditional de cabluri încalzitoare. Acest lucru înseamna ca este mai eficient energetic decât alte sisteme de încalzire, astfel facturile de energie electrica vor fi mai mici la fel si costurile de întretinere.

...
Film carbon

Încalzirea electrica în pardoseala cu Film carbon este o metoda moderna si eficienta de încalzire, utilizata în cazul pardoselilor uscate: parchet laminat, parchet din lemn masiv, mocheta, PVC dar si în perete sau tavan sau în spatele placii de rigips.

Datorita tehnologiei, caracteristica sistemului de încalzire în infra-rosu, Filmul carbon mai are si urmatoarele avantaje: durabilitatea în timp, usurinta modului de utilizare si securitatea de functionare.

Filmul folosit este cu putere specifica de 80w/mp, 160w/mp sau 220w/mp, având o grosime de numai 0,35mm si este certificat conform normelor europene în vigoare.

Specific încalzirii electrice în pardoseala cu Film Carbon este consumul mic, datorat pozitiei si dimensiunilor elementului încalzitor. Practic în acest caz întreaga pardoseala devine un calorifer urias. De aici rezulta o repartitie uniforma a caldurii si un randament energetic superior altor sisteme de încalzire.

Durata de viata a filmului încalzitor este estimata de producator la peste 35 de ani de utilizare, garantia fiind de 10 ani, practic este egala cu durata de viata a pardoselii sub care a fost montat. Temperatura maxima a filmului este limitata constructiv si electronic la valori de 35-40°C, aceasta temperatura fiind sub valoarea de degradare termica a pardoselii.

Avantaje ale încalzirii electrice în pardoseala:

  • costurile mult mai mici si instalare rapida;
  • nu exista pierderi de caldura comparativ cu sistemele clasice (conducte, centrale);
  • încalzire rapida fara consum de oxigen;
  • mentine o umiditate a aerului constanta si optima;
  • sunt igienice, nu se antreneaza praful în încaperi;
  • elimina mirosurile neplacute (fumul de tigara);
  • nu ocupa spatiu în încapere;
  • nu necesita o încapere speciala, aerisita, sau încaperi de depozitare combustibil;
  • peretii se mentin uscati, nu apare igrasie, mucegai;
  • sunt securizate;
  • nu necesita întretinere (revizii periodice, piese de schimb, etc);
  • randament crescut comparativ cu alte sisteme de încalzire;
  • consum redus fata de sistemele clasice de încalzire între 10 si 25%;
  • nepoluante, nu exista deseuri toxice, noxe, CO2;
  • nu necesita aprobari (întocmire proiect, birocratie, spaga, autorizatii de racordare, timp pierdut);
  • fara service, fara consumabile, fara revizii, fara nici o cheltuiala!