INAMED CONSULT

Minerale si oligoelemente

...
Chelated zinc

Zincul este un oligoelement indispensabil pentru organismul uman si se gaseste in mod natural in sol si in unele alimente: carne de vita, miel, porc, peste, raci, oua, germeni de grau, drojdia de bere, seminte de dovleac, lapte degresat si mustar.

Din totalul cantitatii de zinc din organism, aproximativ 70% se afla in oase, restul se gaseste in sange, par, piele si testicule, dar in cantitati insuficiente, de aceea este necesara suplimentarea sa prin consumul unui produs naturist cu continut exclusiv de zinc.

Deficienta zincului in organism are ca efect incetinirea ritmului cresterii la copii, imunitate scazuta - tendinta la infectii frecvente si boli degenerative, tulburari mentale, letargie, oboseala, afectiuni de prostata, impotenta si sterilitate - functia testiculelor poate fi grav afectata, dereglari de ciclu menstrual, caderea parului, fragilitatea unghiilor, tulburari trofice cutanate - piele uscata si care se descuameaza.

Zincul in profilaxie si tratament naturist: Creste imunitatea , are rol in dezvoltarea normala a organismului, are efecte benefice asupra prostatei, contribuie la mentinerea sanatatii vaselor sanguine si intensifica sinteza de hemoglobina din hematii si sinteza de fosfolipide - lecitina, ajuta la ameliorarea acneei, a eczemei si a tenului gras, in vindecarea ranilor, are rol esential in sinteza proteinelor si implicit a acizilor nucleici - ADN si ARN, participa la sinteza insulinei - hormon secretat de pancreas necesar pentru metabolismul glucidelor - in diabet, este necesar enzimelor implicate in metabolism si digestie, ajuta la mentinerea simturilor normale ale gustului si mirosului, faciliteaza folosirea vitaminei A, reduce depunerile de colesterol, ajuta la disparitia petelor albe ale unghiilor, poate fi utilizat in tratamentul unor boli psihice (schizofrenie), are efect antiimbatranire etc. Imunitate si zinc: Timusul dirijeaza functionarea sistemului imun pe tot parcursul vietii, insa, pe masura ce inaintam in varsta acesta se atrofiaza, fenomen ce duce la imbatranire. Declinul timusului poate fi oprit si activitatea sa poate fi recuperata prin suplimentarea de zinc si care reface functia timusului in proportie de 80%. Zincul stimuleaza formarea de limfocite T (timo-dependente) si stimuleaza productia de interferon-gamma - o substanta esentiala pentru functionarea normala a sistemului imun. Lipsa zincului conduce la inactivarea timusului si implicit la risc de infectii, boli degenerative, cancer, imbatranire.

Zincul este un foarte puternic antioxidant: Lipsa zincului permite acumularea excesiva a radicalilor liberi responsabili de boli ca degenerarea retinei (diabet), sterilitate, cancer si multe boli degenerative.

Zincul, ca antioxidant, ofera protectie organismului fata de efectele nocive ale mediului poluat si este de mare ajutor ca tratament asociat in cancer si alte boli degenerative. Zincul intervine in mod obligatoriu in dezvoltarea si maturarea aparatului reproducator: prostata functioneaza normal numai in prezenta unei cantitati corespunzatoare de zinc. Acesta este folosit ca tratament naturist in unele boli ale prostatei si este eficient in tratament pentru impotenta, sterilitate la femeie si barbat si in dereglari de ciclu menstrual.

Sportivi: Zincul este absolut necesar pentru producerea testosteronului care intensifica anabolismul proteinelor, fapt ce favorizeaza dezvoltarea musculaturii.Organismul spotivilor necesita o cantitate mai mare de zinc in cursul antrenamentelor si a concursurilor, cand activitatea musculara este foarte intensa.

 

Atentie! Zincul actioneaza eficient in asociere cu vitamina A, calciu si fosfor. In preparatele moderne zincul este sub forma chelatata astfel poate fi utilizat de catre organism mai usor si mai eficient. Ca supliment alimentar se recomanda un consum de 15 mg de zinc. La sportivi doza de zinc poate ajunge la 50 mg. Consumul unor cantitati mari de zinc se recomanda alcoolicilor si in diabet.

 

Produs naturist - Chelated Zinc 15 mg

Zinc (chelatat cu aminoacizi)...15 mg  

 

Mod de administrare: 1 tableta sau conform recomandarilor.

 

Prezentare: flacon cu 100 tablete

...
Iron plus

Fierul este unul din elementele indispensabile vietii, fiind absolut necesar pentru sinteza hemoglobinei din hematii (globule rosii), mioglobinei din celulele musculare si a unor enzime esentiale. 75% din cantitatea de fier din organism este prezenta in hemoglobina hematiilor din sange, iar dintre organe, splina, maduva osoasa si ficatul au continutul cel mai bogat in fier.

Fierul nu este sintetizat in organism si de aceea este necesar un aport exogen corespunzator, prin alimente cu continut bogat in fier (din care doar 2-10% se absoarbe) si prin utilizarea unui produs naturist.

Deficitul de fier produce o anemie grava - anemia feripriva sau hipocroma, care se caracterizeaza prin scaderea numarului de hematii si a hemoglobinei, celulele organismului devin avide de oxigen, fapt care duce la lipsa coordonarii atentiei, la memorie scazuta, irascibilitate, reducerea nivelului intelectual, dificultate la inghitire, palpitatii la efort si o stare generala de rau.

...
Mega zinc

Zincul este un oligoelement indispensabil pentru organismul uman si se gaseste in mod natural in sol si in unele alimente: carne de vita, miel, porc, peste, raci, oua, germeni de grau, drojdia de bere, seminte de dovleac, lapte degresat si mustar.

Din totalul cantitatii de zinc din organism, aproximativ 70% se afla in oase, restul se gaseste in sange, par, piele si testicule, dar in cantitati insuficiente, de aceea este necesara suplimentarea sa prin consumul unui produs naturist cu continut exclusiv de zinc.

Deficienta zincului in organism are ca efect incetinirea ritmului cresterii la copii, imunitate scazuta - tendinta la infectii frecvente si boli degenerative, tulburari mentale, letargie, oboseala, afectiuni de prostata, impotenta si sterilitate - functia testiculelor poate fi grav afectata, dereglari de ciclu menstrual, caderea parului, fragilitatea unghiilor, tulburari trofice cutanate - piele uscata si care se descuameaza.

...
Power mins

In zilele noastre, aproape toata lumea e constienta de importanta mare pe care o au vitaminele in alimentatie. Foarte putini oameni stiu insa, ca in lipsa sarurilor minerale, vitaminele nu isi pot exercita efectul benefic. In timp ce organismul este capabil sa sintetizeze anumite vitamine, nu este capabil sa sintetizeze minerale, acestea trebuind aduse prin aport alimentar. Daca dintr-o cauza sau alta mineralele lipsesc din alimentatie, pot sa apara dereglari serioase ale metabolismului, in aceste cazuri se impune un adaos de minerale folosind un produs naturist.

Organismul uman are un necesar zilnic din anumite minerale care se regaseste in produsul naturist Power Mins: calciu (din carapace de scoica si citrat) - 250 mg, magneziu (oxid si aspartat) - 150 mg, potasiu (citrat si aspartat) - 24,75 mg, zinc - 7 ,5 mg, mangan - 4 mg, fier (fumarat) - 4 mg, cupru - 0,5 mg, iod (din alge marine) - 50 mcg, seleniu (seleniu-metionina si selenat de sodiu) - 20 mcg, crom (picolinat) - 50 mcg, molibden - 125 mcg.

...
Pro selenium

Seleniul este un mineral esential pentru asigurarea sanatatii organismului uman, este prezent in toate tesuturile organismului, dar cea mai mare parte se afla in rinichi, ficat, splina si pancreas.

Alimentele ar trebui sa ne asigure o cantitate suficienta de seleniu insa, datorita saracirii solului si hrana carentiala a animalelor reprezinta cauza scaderii aportului alimentar. De aceea este nevoie sa recurgem la suplimentare prin consumul unui produs naturist cu continut exclusiv de seleniu.Surse naturale de seleniu: germeni de grau, tarate, ceapa, rosii, brocoli si pestele ton.

Un nivel scazut de seleniu in organism conduce la imunitate scazuta, cancer - de san, ficat, piele, plamani, trahee, colon, aparitia de polipi-mici excrescente care produc cancerul de colon, viroze, boli osteoarticulare - artrita, artroza, reumatism, boli cardiovasculare - ateroscleroza, accident vascular cerebral, infarct de miocard, boli ale tiroidei - in special hipotiroidie, depresie, imbatranire rapida.

...
Strong bones

Calciul si magneziul sunt minerale indispensabile organismului si sunt necesare in:- rahitism, osteoporoza, carii dentare; - pentru functionarea optima a aparatului cardiovascular in hipertensiune arteriala, aritmia cardiaca, infarct miocardic, colesterol marit; - a sistemului nervos in stres, depresie, nevroza, psihoza; - a musculaturii in spasme musculare, tetanie, spasmofilie si spasme coronariene. Conform rezultatelor, cel mai bun raport dintre calciu si magneziu este de 2:1. Tratament naturist cu calciu si magneziu:

Calciul este cel mai raspandit mineral din organism, este prezent in oase si dinti, restul se gaseste in cea mai mare parte in sange. Calciul este folosit in profilaxie si ca tratament naturist in: Osteoporoza si rahitism. Calciul are rol in formarea oaselor si a dintilor si mentine tineretea oaselor. Oasele ating nivelul maxim de grosime si rezistenta intre 25-30 ani, insa, dupa o anumita varsta, mai ales la femei dupa menopauza, are loc decalcifierea coloanei vertebrale, a soldurilor si a incheieturilor, de aceea este necesar sa fie suplimentat, iar tinerii si mai ales fetele, inainte de varsta de 25 ani sa inmagazineze calciu in organism.

...
Strong Bones Plus

Strong Bones Plus - Calciul si magneziul sunt minerale indispensabile organismului, necesare in rahitism, osteoporoza, carii dentare; pentru functionarea optima a sistemului nervos (in stres, depresie, nevroza, psihoza) si a musculaturii (in spasme musculare, tetanie, spasmofilie, spasme coronariene).

Pentru obtinerea unor rezultate eficiente in tratament, un produs naturist trebuie sa contina un raport de 2:1 intre calciu si magneziu. Vitamina D ajuta la absorbtia calciului, sprijina integrarea calciului in oase, ajuta la mentinerea echilibrului calciului in plasma, joaca un rol important in coagularea sanguina, participa la dezvoltarea si functionarea adecvata a muschilor, este necesara pentru intarirea sistemului imunitar.

Calciul este cel mai raspandit mineral din organism, fiind prezent in oase si dinti, iar restul se gaseste in cea mai mare parte in sange. Calciul este folosit in profilaxie si ca tratament naturist in osteoporoza si rahitism. Calciul are rol in formarea oaselor si a dintilor, mentine tineretea oaselor.