Psihoevolution - Psihoterapie, dezvoltare personala, coaching Bucuresti

Dezvoltare personala

Dezvoltarea personala este un concept folosit la scara larga si se refera la procesul de auto explorare si de dezvoltare a unor abilitati specifice, în încercarea de a ne atinge potentialul. Este procesul continuu de a ne cunoaste mai bine si a ne ntelege pe noi însine si de a încerca sa îmbunatatim ceea ce nu functioneaza foarte bine.
Sa constientizam faptul ca avem unele lipsuri si ca nu suntem perfecti nu este un lucru rau. Dimpotriva, este o atitudine sanatoasa si matura de a ne raporta la propria persoana. Iar aceasta atitudine sta la baza unei vieti mai împlinite, a unor relatii mai satisfacatoare si a succesului personal.
Nu multa lume este constienta de importanta acestui demers. Atentia acordata acestui subiect în scoala sau la serviciu este adesea insuficienta. Societatea valorizeaza în prezent altfel de realizari, precum cea academica sau profesionala.
Între beneficiile dezvoltarii personale se numara faptul ca te poate ajuta sa întelegi cum functionezi ca persoana, sa-ti stabilesti scopuri noi în viata, sa înveti sa iei decizii in mod eficient, sa-ti gestionezi mai bine timpul, sa îti dezvolti abilitatile de a face fata stresului, problemelor, schimbarilor, sa îmbunatatesti relatiile cu oamenii din jur si sa traiesti o viata echilibrata.
Practic, dezvoltarea personala te ajuta sa reduci distanta dintre unde te afli acum si unde ai vrea sa fii. Si asta începe cu decizia de a investi în cea mai importanta resursa pe care o detii – persoana ta, iar recompensele sunt uriase

Galerie foto
  • ...