Psihoevolution - Psihoterapie, dezvoltare personala, coaching Bucuresti

Psihoterapie individuala

De ce alegem sa ne adresam psihoterapeutului?

În general, alegem sa apelam la ajutorul unui psihoterapeut atunci când realizam ca avem o problema pe care singuri nu o putem depasi.
Însa, de cele mai multe ori, nu suntem noi însine cei care constientizam problema, ci persoanele apropiate din jurul nostru, care observa schimbari în comportamentul sau sentimentele noastre si ne conving sa apelam la ajutorul unui specialist.
De obicei aceste probleme – care se traduc în niste mecanisme de aparare – iau forma unor comportamente dificil de explicat prin rationamente comune, iar aici intervine rolul important al psihoterapeutului.
Psihoterapia se bazeaza pe actiunea unor tehnici specifice, bazate pe dialog si comunicare, dar si prescriptii comportamentale care au scopul de a restabili echilibrul psihic al clientului.
Metodele utilizate urmaresc modificarea reactiilor sau comportamentelor negative, ameliorarea emotiilor si dezinhibarea gândirii în vederea adaptarii la diverse situati de viata si atingerii unui nivel de echilibru optim.
Persoana aflata în dificultate trebuie sa învete sa îsi îsuseasca un model de întelegere si autocontrol al starilor si trairilor sale, precum si o modalitate adecvata de gestionare a oricarei situatii de viata care poate genera stres.

Galerie foto
  • ...