Quartz Data Recovery - Servicii de recuperari date Bucuresti

Recuperare date SSD

Ati pierdut datele de pe un SSD? Lasati-ne pe noi sa vedem daca pot fi recuperate! Oferim servicii de recuperare date SSD profesionale, folosind cea mai moderna tehnologie pentru recuperarea datelor. SSD-urile sunt dispozitive de stocare performante care spre deosebire de hard disk-uri utilizeaza cipuri de memorie pentru stocarea datelor. Insa, la fel ca acestea, ele sunt predispuse la pierderea datelor. Daca va aflati insa intr-o astfel de situatie, trebuie doar sa apelati la o echipa profesionista pentru a vedea daca datele au fost pierdute definitiv sau nu.

De ce aveti nevoie de recuperare date SSD?

Din experienta noastra de peste un deceniu in domeniul recuperarii datelor, exista o serie de motive care pot duce la pierderea acestora pe un SSD.

Faptul ca nu are parti mecanice in miscare il face mult mai rezistent la socuri mecanice. In pofida acestui atu, completat cu viteza de lucru si silentiozitate, SSD-urile din pacate nu sunt imune la pierderile de date. Pe langa binecunoscutele defecte logice intalnim si defecte fizice.

Defecte logice

In cazul acestui tip de defectiuni, informatia devine inaccesibila in conditiile in care un SSD este perfect functional din punct de vedere fizic. Acest tip de defect pot fi tratat cu ajutorul diverselor programe software de analiza si refacere a structurii de fisiere. O problema deosebita in analiza defectelor logice ale SSD-urilor o reprezinta functia TRIM a acestora. De cele mai multe ori, in special in cazul fisierelor sterse, prezenta acestei functii face ca recuperarea datelor sa fie imposibila deoarece celulele de memorie sunt suprascrise cu un pattern predefinit pentru a se asigura functionarea in parametrii optimi a SSD-ului.

Defecte fizice

Acest tip de defectiuni pot duce la nevoia de recuperare date SSD din urmatoarele motive:

  • defectarea controlerului
  • defectarea cipurilor de memorie si implicit a celulelor unde sunt stocate datele
  • defectarea firmware-ului, caz în care trebuie folosite  programe software si dispozitive hardware care acceseaza disk-ul SSD intr-un mod similar celui din fabrica

Procesul de recuperare al datelor de pe SSD-uri este unul destul de complex deoarece depinde de foarte multi factori (tipul de controler, numarul de cipuri de memorie, algoritmul intern de organizare a datelor, etc). Faptul ca anumite controlere cripteaza datele (ex. SandForce) complica foarte mult recuperarea datelor, iar in unele cazuri o face imposibila.

Aveti nevoie de recuperare date SSD?

De peste un deceniu, QUARTZ Data Recovery s-a specializat in recuperarea datelor de pe o gama variata de suporturi de stocare, printre care si SSD-urile. Am dezvoltat propria tehnologie de recuperare a datelor, considerata cea mai moderna din Romania de la ora actuala.

Galerie foto
  • ...