Regatul Animalelor-cabinet veterinar-Bucuresti

Paraziti - prevenire si combatere

A fost o vreme când paraziţi ca puricii, căpuşele, sau viermii au fost consideraţi în cea mai mare parte o pacoste. Acum se ştie ca aceşti paraziţi pot provoca boli grave atât animăluţului din casă cât si dumneavoastră. De exemplu, căpuşele pot transmite zoonoze cum ar fi boala Lyme, şi puricii pot transmite paraziţi intestinali şi Bartonella - bacterie care se poate transmite şi la om . Un alt tip de parazit, numit „viermele inimii” (Dirofilaria), este transmis de ţânţari. Viermii trăiesc în plămânii animalului dumneavoastră de companie şi în inimă, provocând daune acestor organe, şi, uneori, chiar moartea. Paraziţii intestinali, cum ar fi viermii rotunzi şi cei cu cârlig sunt o ameninţare, de asemenea, pentru animalele de companie şi transmisibile la om.

Dumneavoastră nu puteţi fi întotdeauna în măsură să spuneţi dacă animalul dumneavoastră are paraziţi. Puricii se pot ascunde sub blana animalului dumneavoastră de companie, iar unele căpuşe sunt foarte mici (de marimea unui vârf de ac), astfel încât acestea sunt foarte greu de găsit. Paraziţii intestinali ca viermii cilindrici pot cauza diaree şi alte probleme gastro-intesinale, dar multe animale de companie infectate nu prezintă nici un semn de boală.

Din fericire, putem recomanda teste pentru a afla dacă animalul dumneavoastră are paraziţi. Putem examina, de asemenea, animalele de companie pentru a evidenţia puricii, căpuşele, sau alţi paraziţi. Personalul calificat poate recomanda medicamente pentru a ajuta la controlul puricilor, căpuşelor, viermilor, si a altor paraziţi. Prevenirea paraziţilor în casă, de asemenea, vă ajută la protejarea membrilor familiei dumneavoastră, deci haideţi să lucrăm împreună pentru a vă proteja casa şi familia!

Examinările sanitar-veterinare şi testarea parazitologică sunt modalităţi importante prin care protejaţi sănătatea animalului dumneavoastră de companie. Echipa noastră este capabilă sa vă ofere consiliere în stabilirea unui program adecvat de control al paraziţilor. Vă putem recomanda un program de testare parazitologică, putem discuta despre semnele de paraziţi pe care le puteţi observa şi dumneavoastră acasă pentru a controla apariţia acestora în casă şi în jurul acesteia. De asemenea vom alege împreună cu dumneavoastră opţiunile de tratament în cazul în care animăluţul are paraziţi, şi vă oferim consiliere cu privire la cea mai bună modalitate de control şi prevenire a paraziţilor.

Paraziţii nu sunt doar o pacoste! Ei pot transmite boli grave, care afectează sănătatea generală şi longevitatea animăluţului dumneavoastră. Noi vă ajutăm să vă protejaţi animalul dumneavoastră de companie. Sunaţi azi pentru a afla cum!

Galerie foto
  • ...