Sarmis Columna - formare profesionala Servant Pompier si Cadru Tehnic PSI Bucuresti

Cursul de Servant Pompier

Servantul pompier face parte din personalul formatiilor de interventie, salvare si prim ajutor, din cadrul serviciilor voluntare/private pentru situatii de urgenta.
Formatia de interventie este o structura specializata, constituita în vederea limitarii si înlaturarii urmarilor situatiilor de urgenta.
Formatia de interventie are în compunere echipaje/grupe de interventie si/sau echipe specializate.
Echipajele/grupele de interventie se constituie în functie de specialitatea pe care o au, precum si în raport de categoriile si tipurile de autospeciale si utilaje mobile utilizate pentru îndeplinirea atributiilor.
Echipele specializate sunt constituite, în functie de tipurile de riscuri identificate în sectorul de competenta, pe urmatoarele domenii principale: incendiu, protectie chimica, biologica, radiologica si nucleara, sanitar, cercetare-observare, deblocare-salvare, adapostire, transmisiuni-alarmare, evacuare, pirotehnic si suport logistic.

Motivatie:
Calificarea de Servant pompier este solicitata pe piata muncii, fiind necesara în vederea constituirii si încadrarii serviciilor voluntare/private pentru situatii de urgenta si postul acesta va fi regasit în organigramele multor servicii voluntare/private pentru situatii de urgenta, dupa aprobarea standardului.

Conditii de acces:
Persoana care doreste sa devina “Servant pompier” trebuie sa fie declarata apt medical si psihologic si sa corespunda baremelor privind performantele fizice necesare îndeplinirii atributiilor specifice (testate prin participarea la probe de verificare).

Rute de progres:
Prin participarea la un program de formare profesionala specific si prin certificarea competentelor profesionale “Servantul pompier” poate obtine calificarea de sef serviciu voluntar/privat pentru situatii de urgenta.
 
Cadru Tehnic cu Atributii in domeniul PSI 
 
 Competente dobandite:
1. Efectuarea activitatilor de pregatire pentru interventie in situatii de urgenta;
2. Desfasurarea activitatilor premergatoare interventiei in situatii de urgenta;
3. Executarea interventiei in situatii de urgenta;
4. Intretinerea mijloacelor tehnice de interventie din dotare;

Galerie foto
  • ...