Dreamland - gradinita Voluntari

Curriculum gradinita

Gradinita DREAMLAND este o institutie de învatamânt privat cu nivel prescolar si nivel primar, autorizata cf. OM nr. 5498/15.11.2013.
Activitatile educative prescolare se desfasoara conform Curriculum-ului national prescolar si având în vedere Reperele fundamentale în învatarea si dezvoltarea timpurie a copilului de la nastere la 6 ani.

 

Activitatile didactice desfasurate în gradinita sunt structurate în jurul a sase teme anuale:
1. Cine sunt/suntem?
2. Când, cum si de ce se întâmpla?
3. Cum este, a fost si va fi aici pe pamânt?
4. Cine si cum planifica/ organizeaza o activitate?
5. Ce si cum vreau sa fiu?
6. Cu ce si cum exprimam ceea ce simtim?

Temele anuale sunt abordate sub forma de proiecte tematice cu o durata de 1-5 saptamâni, în functie de nivelul de vârsta si de interesele copiilor din grupa, raportandu-se în decursul unei saptamâni la cinci domenii experientiale: Dezvoltare fizica, sanatate si igiena personala, Dezvoltarea socio-emotionala, Dezvoltarea limbajului si a comunicarii, Dezvoltarea cognitiva, Capacitati si atitudini de învatare.

Orice activitate de peste zi este privita ca o experienta de învatare. Predarea integrata a cunostintelor are în vedere angajarea copilului în experiente diverse de învatare si ofera posibilitatea construirii cunoasterii în mod sistemic, stabilind conexiuni între concepte, obiecte, fenomene, evenimente, actiuni, sentimente. Experientele de viata ale copilului sunt interdisciplinare si implica toate domeniile de dezvoltare. La fel trebuie sa se construiasca si învatarea lui pentru a fi semnificativa si cu efecte de lunga durata.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0787522122
Bd. Pipera, nr. 82, Voluntari, judetul Ilfov
Distribuie