Maica Domnului, Scoala Gimnaziala Nr. 50 - Bucuresti

Invatamant prescolar

Grupele de prescolari din cadrul  Scolii Gimnaziale „Maica Domnului” Bucuresti îsi desfasoara activitatea în doua sedii: sediul central din Strada Ion Maiorescu Nr. 32, cu 5 grupe program normal si sediul din Strada Cobilitei Nr. 8, cu 2 grupe program prelungit. Ambele sedii dispun de parcuri de joaca special amenajate pentru copiii de vârsta prescolara, pentru jocurile în aer liber, fiind asigurata în permanenta securitatea copiilor atât în interior cât si în exterior.

Învatamântul prescolar  promoveaza un program educational de calitate, cu un curriculum pentru educatie timpurie centrat pe copil, destinat vârstei de 3-6 ani, care vizeaza pregatirea pentru scoala si dezvoltarea individuala a copilului.

Principiile care stau la baza curriculumului pentru educatie timpurie sunt principiul individualizarii, principiul învatarii bazate pe joc, principiul diversitatii contextelor si situatiilor de învatare, principiul alternarii formelor de organizare ale activitatii, principiul parteneriatului cu familia si comunitatea si principiul interculturalitatii.

Personalul didactic are pregatire în specialitate, foloseste metode si mijloace didactice moderne, având la dispozitie o baza materiala moderna în scopul satisfacerii nevoilor copiilor si atingerii tintelor educationale, oferind sanse egale fiecarui copil. 

Galerie foto
  • ...