Scoala Gimnaziala Iancului Nr. 52

Istoric

În Scoala Gimnaziala "Iancului" traditia se îmbina armonios cu inovatia, cadrele didactice cu mai multa experienta colaboreaza cu dascalii tinerii care aduc un suflu nou în activitatea didactica.

Scoala Gimnaziala "Iancului" a fost înfiintata la 1 noiembrie 1882. Initial scoala a functionat într-o locatie inchiriata, numindu-se Scoala primara de baieti nr. 6 din Coloarea de Galbin-Bucuresti. La început scoala a functionat cu o singura clasa formata din elevi de diferite vârste. Un an mai târziu, la 1 septembrie 1883, s-a înfiintat clasa a II-a, apoi la începutul anului scolar 1885 - 1886, clasa a III-a si abia în anul scolar 1888, clasa a IV-a.

Din decembrie 1954 scoala devine mixta (primind si fete). Datorita numarului tot mai mare de elevi, în acest an începe supraetajarea cladirii, aducându-se la forma la care este si astazi.

Într-un cadru deosebit de primitor si cu dotari moderne (13 sali de clasa, 2 laboratoare, 3 cabinete, biblioteca, cabinet de consiliere psihopedagogica, cabinet de asistenta medicala) cei aproximativ 700 elevi depun eforturi sustinute pentru a obtine rezultate foarte bune si pentru a fi recunoscuti atât la nivel de municipiu, cât si la nivel national.

 

 
 
 
 
Galerie foto
  • ...