Scoala Gimnaziala Iancului Nr. 52

Cabinet informatica

Elevii si profesorii Scolii Gimnaziale ,,Iancului’’ se bucura de un cabinet de informatica dotat cu mobilier modern si calculatoare de ultima generatie legate în retea si conectate la Internet, în care elevii descopera cu drag tainele lumii computerizate.
Accesul la tehnica de calcul are doua obiective:
• informativ, care vizeaza initierea elevilor în utilizarea calculatoarelor, însusirea unor notiuni de baza ale sistemelor de operare, arhitectura calculatoarelor, a retelelor de calculatoare, prezentarea principalelor aplicatii software necesare editarii documentelor, prezentarilor, achizitionarii si stocarii datelor;
• formativ, care are în vedere dezvoltarea gândirii elevilor si a capacitatii de a receptiona si de a sistematiza informatii.

 

De asemenea, scoala noastra este centru evaluare ECDL (datorita dnei profesor Corina BUSE), mai exact asigura obtinerea Permisului European de Conducere a Computerului (European Computer Driving Licence) – ECDL, cel mai raspândit standard international de certificare a abilitatilor de utilizare a computerului.
Permisul ECDL obtinut este valabil pe o perioada nedeterminata, competentele digitale fiind certificate pe viata, în conformitate cu programele analitice aferente fiecarui modul, aflate în vigoare la momentul sustinerii examinarii.
ECDL este cel mai raspândit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international în peste 100 de tari si numara pâna în prezent peste 15 milioane de persoane înregistrate în program.

Galerie foto
  • ...