Simona Ciinaru - Cabinet Individual de Psihologie

Gradul de periculozitate al obiectivului pazit

Importanţa obiectivului rezultă din gravitatea consecinţelor din plan economic, ecologic, profesional, în condiţiile pătrunderii unor elemente ostile în raza postului. Penetrarea unui obiectiv considerat important are consecinţe ce se repercutează în mod direct asupra agentului de securitate el fiind considerat, în limitele competenţei, direct răspunzător de securitatea acestuia. Gradul de importanţă acordat unui obiectiv acţionează că un factor presor pe fondul responsabilizarii induse subiectului, care se poate simţi copleşit, cu atât mai mult cu cât există posibilitatea apariţiei unor evenimente pe care el nu le poate controla. Responsabilizarea, unul dintre cele mai promitatoare concepte de afaceri ale anilor ’80, este apreciat in paza ca „usor de zis, dar greu de făcut“.

Echipamentul defensiv al agentului de paza este compus in functie de importanta si gradul de periculozitate al obiectivului pazit dupa cum urmeaza: baston autoaparare (tomfa, baston cauciucat, baston telescopic sau baston cu gaz), spray paralizant (lacrimogen), electrosoc, lanterna, armament (cu gaz sau cu glont), caini de paza. Societatile de paza trebuie sa poata oferi servicii de securitate, inclusiv in zonele de conflict sau zone cu grad mare de periculozitate, iar pentru Romania, serviciile care se incadreaza in aceasta sectiune sunt:

- paza cladiri cu caracter special;

- paza V.I.P;

- paza obiecte valoroase;

- paza grupuri speciale(V.I.P);

- paza coloane oficiale;

- paza investigatorilor in zone cu grad ridicat de risc;

- alte servicii cu caracter special.

Gradul de periculozitate al obiectivului consta si in valoarea materialelor ce sunt depozitate, iar pretul pentru serviciile prestate se stabileste prin negociere directa, in functie de gradul de complexitate, periculozitate si marimea suprafetei perimetrale.

Galerie foto
  • ...