Springer Term - Izolatie fonica, termica si hidroizolatii Bucuresti

Hidroizolatii

Sistemele de izolatie hidro folosite de noi sunt alcatuite în mod obisnuit din aplicari de spuma poliuretanica rigida cu celula închisa si poliuree.

Spuma poliuretanica cu un continut de celula închisa mai mare de 96% asigura hidroizolatie la grosimi mai mari de 4,5cm la aplicari pe suprafete orizontale, doar prin sprey-ere de sus în jos. Aceasta nu rezista în timp la razele ultra violete. Expusa la soare devine casanta, începe sa se sfaramiteze si se transforma în timp într-o pulbere asemanatoare cu cenusa de la tigara.Poliureea, o membrana subtire si foarte rezistenta, asigura hidroizolatie imbatabila si deserveste ca strat de protectie fizica si împotriva razelor U.V. pentru spuma poliuretanica.

Hidroizolatii

Sistemul se aplica doar pe suprafete uscate, prin pulverizare, la temperaturi de peste 5 grade celsius si cu o viteza a vântului calma, usor perceptibila sau foarte usoara.

Este foarte important ca aplicarea spumei poliuretanice si a stratului protector de poliuree sa se faca în aceiasi zi. Spuma poliuretanica se poate acoperi cu un strat fin de praf sau umezii, ceea ce face din aplicarea de poliuree o loterie în privinta continuitatii ca strat si a durabilitatii în timp.

Acest sistem de 5cm de spuma poliuretanica acoperita de poliuree asigura o termoizolatie echivalenta termic si practic cu 14-16cm de polistiren si o dubla hidroizolatie. Durata de viata estimata de producator este de peste 30 de ani. Spuma poliuretanica are o durata de viata nelimitata atât timp cât este protejata de actiuni mecanice intense si soare. Poliureea, o membrana foarte rezistenta si cu un indice  de alungire de peste 200%, are o durata de viata mai mica fiind expusa la trafic, intemperii si caldura excesiva. Când poliureea se deterioreaza aceasta se reaplica cu primer peste stratul de spuma poliuretanica.

Hidroizolatii cu spuma poliuretanica

Daca esti proprietarul unei case, stii deja ca hidroizolatia, atât pentru subsoluri, fundatii, cât si pentru acoperis este extrem de importanta. Apa infiltrata în structura de rezistenta a oricarei cladiri poate fi extrem de problematica în timp. Astfel, orice cladire, din segmentul rezidential ori comercial, are nevoie de o astfel de izolare hidro.

Cea mai rapida metoda si una extrem de eficienta este hidroizolarea cu spuma poliuretanica rigida, cu celula închisa si poliuree.

Procedul este similar cu cel al izolatiei termice, însa materialele si stratul final difera.

Spuma poliuretanica folosita la astfel de izolatii are un continut de celula închisa mai mare de 96%, asigurând astfel izolatia optima la un strat de 4,5 cm. Un singur strat de spum poliuretanica însa nu este suficient, deoarece spuma nu rezista în timp razelor ultraviolete ale soarelui si se degradeaza. Pentru a fi protejata, aplicam un strat final de poliuree – o membrana subtire care ajuta atât hidroizolatia cât si protejarea spumei poliuretanice fizic, dar si de razele UV.

Cele doua straturi se aplica în aceeasi zi, prin pulverizare si numai la temperaturi de peste 5 grade Celsius, cu vânt usor.

Izolatia în acest mod este extrem de eficienta cu un strat de doar 5 cm grosime, echivalenta cu o dubla hidroizolatie, oferind în acelasi timp si izolatie termica suprafetei echivalenta cu cea cu polistiren expandat de 14-16 centimetri.

Spuma poliuretanica este foarte rezistenta în timp, atât timp cât nu este afectata de razele ultraviolete ale soarelui. Membrana protectoare de poliuree are o durata de viata mai mica, din cauza expunerii la intemperii si trafic, însa aceasta poate fi reaplicata fara probleme.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0752203203; 0747276276
Bd. Iuliu Maniu, Nr. 154-156, sector 6, Bucuresti
Distribuie