Springer Term - Izolatie fonica, termica si hidroizolatii Bucuresti

Izolatie Fonica Cu Spuma Poliuretanica

Izolatia SpringerTerm va pune la dispozitie aplicari cu rol fono izolant cu spuma poliuretanica cu celula deschisa special creata pentru reducerea zgomotului.

Sunetul înseamna energie. Aceasta energie este produsa, se propaga prin aer, prin structura materialelor, sunt absorbite sunt reflectate pentru ca apoi sa ajunga la receptor. Asadar, pentru a ne proteja de zgomot avem urmatoarele optiuni:

  • reducerea intensitatii sursei de zgomot;
  • departarea sursei de zgomot fata de receptor sau invers;
  • o reflectie cât mai mare a peretelui despartitor;
  • o absortie cât mai mare a sunetului la nivelul peretelui despartitor;

Izolatie fonica spuma poliuretanica

Izolatia Springer Term se poate aplica la nivelul peretelui materiale cu un coeficient mare de absorbtie a sunetului pe baza de spuma poliuretanica. Coeficientul de reducere fonica al unui material este dat de procentul de zgomot ce este absorbit, spuma poliuretanica cu celula deschisa pentru antifonari fiind un material performant cu un cost redus.

Testele de laborator arata ca spuma poliuretanica cu celula deschisa folosita de noi are un coeficient de reducere fonica de 0.44 în medie. Spunem în medie deoarece absorbtia sunetului difera în functie de frecventa undelor sonore care ajung pe material. În imaginea alaturata sunt afisate valorile de absorbtie a sunetului în functie de frecventa acestuia rezultate în urma testarii pe un specimen cu o grosime de 7,6cm.

Izolatia Springer Term cu spuma poliuretanica cu celula deschisa pentru izolari fonice se aplica prin pulverizare, cu utilaje speciale profesionale, direct pe suprafata suportului. Grosimea minima ce poate fi aplicata este de 5cm. Aplicarile cel mai des întâlnite sunt:

  • Izolatie fonica incinta evenimente festive. Se izolaza fonic interiorul barurilor, restaurantelor, discotecilor, salilor si saloanelor de nunta, etc.
  • Izolatie fonica hale industriale. Se aplica izolatia pentru izolarea fonica a spatiilor în care sunetele produse în etapele de productie afecteaza negativ zonele adiacente (cladiri birouri, locuinte etc.)
  • Izolatie fonica apartamente. Izolatia încearca sa raspunda prompt la toate comenzile. Din pacate nu putem sa ne deplasam sute de kilometri doar pentru izolarea unui tavan de 24mp.
  • Izolatie fonica pereti interiori casa.

Atentie: zgomotul ce se transmite prin vibratii la nivelul structurii de rezistenta nu este atenuat de izolatia fonica.

Izolatie fonica spuma poliuretanica

Zgomotul poate fi problematic, în special atunci când îl resimtim în propria locuinta. Un oras agitat, o zona centrala cu trafic intens poate fi deranjant pe termen lung, astfel ca locuinta ar putea avea nevoie de izolatie fonica spuma poliuretanica. 

La polul opus, un club de noapte, barurile sau discotecile ori salile de evenimente sunt cele care ar trebui sa aiba spatiul izolat din punct de vedere fonic pentru a nu deranja locatarii din împrejurimi, acolo unde sunt si pentru a nu depasi nivelul admis de lege în privinta decibelililor.

Spuma poliuretanica este un compus excelent, cu randament foarte bun în acest sens si cu costuri mult mai reduse decât metodele uzuale de izolare fonica din prezent – vata minerala, burete si alte materiale izolante.

Spuma poliuretanica folosita pentru izolatiile fonice este cea în celule deschise, menite sa capteze zgomotul si sa îl retina.

Spinger Term este echipa ta de nadejde atunci când vine vorba despre izolatiile fonice, indiferent ca ai nevoie de ele în locuinta ta pentru a te proteja de zgomot, ori pentru a reduce nivelul de zgomot la exterior salii tale de evenimente.

Spuma poliuretanica se poate aplica pe orice suprafata, pe pereti ori tavan si reprezinta un material eficient la costuri reduse.

La fiecare lucrare de izolatie fonica folosim o spuma poliuretanica speciala, cu celule deschise, ale carei teste de laborator releva faptul ca zgomotul este redus cu 0.44, în medie, la o grosime medie a spumei de 7,6 cm.

Aplicarea este similara cu cea a spumei pentru izolatii termice, prin pulverizare, iar grosimea minima indicata este de 5 cm.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0752203203; 0747276276
Bd. Iuliu Maniu, Nr. 154-156, sector 6, Bucuresti
Distribuie