TQ Dent -clinica stomatologica-Bucuresti

Stomatologie copii

Pedodontia este ramura stomatologiei care se preocupa de ingrijirea si tratarea dintilor de lapte, a dintilor prematuri (abia erupti) si a dintilor permaneneti ai copiilor.

Copii au nevoi si probleme diferite fata de cele ale adultilor, de accea este necesar ca ei sa fie consultati si tratati de medici specializati in stomatologie pediatrica, intr-un mod relaxat si placut care sa le elimine orice anxietate legata de mersul la dentist.

In luna Mai copiii peste 6-9 ani beneficiaza de o oferta deosebita, creata special pentru prevenirea cariilor la molarii permanenti. Poti asigura copilului tau cu doar 45 lei per dinte, o protectie impotriva cariilor  - sigilare pe canale si fosete – care il va ajuta sa aiba dinti sanatosi cat mai mult timp. Suna pentru detalii complete la numarul 0742.871.347 si cere mai multe detalii pentru copilul tau!

Dentitia copiilor

Dentitia primara a copiilor (dintii de lapte) incepe sa erupa in jurul varstei de 4 luni. Primii dinti care erup sunt incisivii centrali din partea inferioara a gurii, urmati indeaproape de incisivii din partea superioara a cavitatii bucale. Toti cei 20 de dinti de lapte apar pana la varsta de 3 ani, insa ordinea in care acestia apar variaza.  Desi are o durata de viata limitata, dentitia primara este foarte importanta deoarece:

  • Permite mestecarea si hranirea adecvata a copiilor;
  • Ofera spatiu dintilor permanenti si le permite sa creasca in pozitia corecta;
  • Permite dezvoltarea normala a oaselor si a muschilor maxilarului.

Dintii permanenti apar in jurul varstei de 6 ani, incepand cu molarii si incisivii din partea inferioara a cavitatii bucale.

Ingrijirea dintilor copiilor

Cele mai multe dureri de dinti ale copiilor se datoreaza leziunilor carioase astfel ca ingrijirea danturii la copii trebuie sa inceapa o data cu aparitia primului dinte. Dupa caz, vizitele la specialistul in pedodontie pot include

  • Tratamentul curativ si profilactic al dintilor copiilor;
  • Profilaxia anomaliilor dento-maxilare;
  • Prevenirea cariilor si afectiunilor gingivale;
  • Controlul placii bacteriene;
  • Indicatii pentru un periaj dentar corect si o igiena orala corespunzatoare.

La clinica Tq-Dent ne indreptam atentia in mod special catre prevenirea leziunilor carioase prin igiena alimentatiei, instructaj pentru periaj corect, fluorizari si sigilari dar si tratament de calitate al afectiunilor existente. Tratamentele si vizita la medicul pedodont se realizeaza intr-o atmosfera placuta, confortabila si prietenoasa pentru cei mici, astfel incat acestia vor reveni cu placere la urmatorul control.

Galerie foto
  • ...