TQ Dent -clinica stomatologica-Bucuresti

Protetica dentara

Protetica este acea parte a stomatologiei care se ocupa de restaurarea morfo-functionala si estetica a cavitatii bucale cu ajutorul unei proteze biocompatibila.

Altfel spus, protetica este metoda prin care dintii lipsa, sau cei unde s-a efectuat o extractie sunt inlocuiti cu un dinte protetic care sa redea functionalitatea si zambetul natural.

De-a lungul timpului, dintii pot suferi diverse traumatisme, iar atunci cand situatia se agraveaza iar dintele nu mai poate fi refacut printr-o obturatie (plomba) sau peretii dentari sunt prea subtiri pentru a suporta presiunea care se exercita in timpul masticatiei, este necesara acoperirea dintelui cu o coroana, inlocuirea lui cu o lucrare protetica (punte dentara) sau cu un implant.

Lucrarile protetice sunt de doua tipuri:

  • Lurari protetice fixe (cimentate) – coroanele si puntile.
  • Lucrari protetice mobile – care este necesara in cazul in care un pacient pierde un numar mare de dinti.

In clinica noastra se realizeaza:

  • Lucrari protetice (coroane, punti dentare);
  • Proteze mobile sau mobilizabile;
  • Proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale.

Materialele pe care le folosim sunt de cea mai buna calitate iar colaborarea cu tehnicienii dentari este una dintre cele mai bune. Clinica noastra dispune de o echipa de medici profesionisti si o sala de operatii complet utilata cu echipamente profesionale moderne care asigura conditii stricte de asepsie. La Tq-Dent intreaga echipa acorda o atentie speciala dorintelor pacientului pentru ca in final sa realizam lucrari protetice perfet functionale si cu calitati estetice deosebite.

Galerie foto
  • ...