Angisan - Centru Medical Bragadiru

Pneumologie

Dr. Savu Angelica
Medic primar
 
Dr. Trailescu Ana Maria
Medic primar
 
Dr. Avramescu Dan
Medic primar


Consultatii pneumologie
Simte-te in siguranta cu cei mai experimentati medici pneumologi!
Pneumologia reprezinta specialitatea ce urmareste tratarea bolilor pleurale, bronsice si pulmonare. Mai exact, pneumologia inseamna: depistarea, diagnosticarea si tratarea tuturor pacientilor ce prezinta probleme la nivelul sistemului respirator. Pentru un diagnostic cat mai exact al afectiunilor de tip pneumologic, medicii Angisan realizeaza atat examaminarea fizica si anamneza specifica, cat si urmatoarele investigatii: examaminare sputa, ecografie pleurala, radiografie pulmonara, spirometrie, analize de laborator, tomografie computerizata toracica.
Cand stii ca trebuie sa iti faci o programare la medicul pneumolog
Trebuie sa apelezi la un medic pneumolog daca prezinti urmatoarele simptome:
Tuse indelungata;
Semne de oboseala chiar si atunci cand depui efort minim;
Apar junghiuri la nivelul toracelui;
Auzi un suierat in piept;
Ai dificultati in respiratie.
Medicii specialisti din cadrul clinicii Angisan vor initia procesul de diagnosticare pornind de la urmatoarele aspecte:
Expunerea indelungata la toxine (fumul de tigara);
Boli ereditare ce pot afecta plamanii;
Expunere indelungata la agenti ce pot transmite infectii, precum anumite tipuri de pasari.
Adesea, bolile cardiace prezinta simptome asemeni bolilor pneumologice, asadar investigarea cardiaca este si ea inclusa in procesul de diagnosticare a problemelor pneumologice.
Modul de tratare a bolilor pneumologice
De cele mai multe ori, cel mai important tratament pentru combaterea bolilor pneumologice este reprezentat de administrarea unei medicatii, fie prin inhalare, fie pe cale orala. Medicamentele administrate prin inhalare sunt adesea folosite pentru tratarea afectiunilor inflamatorii, precum astmul si bolile pulmonare obstructive cronice.
Oxigenul este necesar in problemele respiratorii severe asemeni fibrozei pulmonare. Daca terapia cu oxigen nu este suficienta pentru imbunatatirea starii pacientului, acesta va necesita ventilatie mecanica.
Daca prezinti simptomele specifice unei boli pneumologice, apeleaza cu incredere la clinica Angisan. O echipa de medici specialisti cu o vasta experienta in domeniul pneumologiei va fi intotdeauna pregatita sa te trateze cu respect, empatie si profesionalism.

Galerie foto
  • ...