Angisan - Centru Medical Bragadiru

Imagistica medicala - Radiologie

Imagistica si radiologie medicala
Servicii medicale de imagistica radiologie la cele mai inalte standarde
Radiologia este specialitatea medicala ce foloseste imagistica atat pentru depistarea diagnosticului, cat si pentru tratarea afectiunilor prezente in organismal uman. Medicii specialist in radiologie folosesc mai multe tehnologii imagistice precum: tomografia computerizata (CT), ultrasonografia (ecografia), medicina nucleara si RMN, cu scopul de a diagnostica sit rata o serie variata de afetiuni.
Ecografia reprezinta modalitatea prin care diferite structure ale organismului uman pot fi vizualizate prin intermediul ultrasunetelor. Examenul ecografic este indicat sa se realizeze cel putin o data pe an, la orice simptom aparut deoarece pacientul poate  depista din timp posibilele afectiuni. Principalele parti ale corpului care prezinta probleme si care pot fi vizualizate in urma unei radiografii sunt:
Inima;
Glandele mamare;
Organele abdominale;
Glanda tiroida si glandele paratiroide;
Organele pelviene;
Vasele mari ale inimii;
Testiculele;
Ganglionii limfatici;
Sarcina si posibilele afectiuni ale acesteia.
Tomografia computerizata (CT) utilizeaza raze x cu scopul de a dezvolta imagini in detaliu ale structurilor din interiorul organismului uman. Procedura presupune un test in care pacientul este intins pe o masa conectata la un scanner. Scanner-ul transmite pulsuri de raze x pe partea corpului investigata. Una dintre componentele aparatului este mobila si astfel, poate crea imagini din pozitii multiple. Imaginile sunt stocate in computer.
Ce parti ale corpului pot fi investigate prin intermediul tomografiei computerizate?
Membrele;
Pieptul;
Pelvisul;
Abdomenul;
Organele interne (rinichi, ficat, intestine, etc.);
Coloana vertebrala;
Vase de sange;
Oase.
RMN-ul este tradus prin rezonanta magnetica nucleara, mai exact, un process ultramodern care ofera un diagnostic precis al sistemului nervos central, a patologiei musculo-scheletale, a patologiei de coloana vertebrala si a afectiunilor la care examinarea CT nu ofera prea multe informatii. Aceasta procedura este noninvaziva si neiradianta, indicata pentru examinarea tuturor organelor, cu scopul de a diagnostica precis o serie de nenumarate afectiuni prin intermediul imaginilor detaliate ale leziunilor, nervilor, structurilor vasculare fine, tumorilor, etc.

Galerie foto
  • ...