Bit Servicii, Integrator de sisteme de curenti tari si slabi - Pantelimon / Ilfov

Building Management Si Case Inteligente

Filmele au devenit realitate. Lucrurile au capatat inteligenta si pot comunica cu proprietarii sau pot lua decizii. Cat de "smart" doresti sa fie cladirea ta?

Compania noastra implanteaza inteligenta in orice tip de cladire. De la aplicatii in diverse domenii la sisteme de tip Building Management, BIT Servicii poate raspunde acestor provocari.

CE ESTE UN SISTEM BUILDING MANAGEMENT?

Un astfel de sistem este "Creierul" unei locuinte ce coordoneaza diverse aplicatii, analizeaza date si comunica informatii sau ia decizii in timp real.

Un sistem Building Managemente coordoneaza:

  • Controlul accesului in punctele de acces in cladire sau intre diferite zone ale cladirii
  • Sistemul de iluminare
  • Sistemul de incalzire
  • Sistemul antiincendiu
  • Sistemul de climatizare
  • Sistemul audio sau video
  • Alte sisteme de monitorizare si eficientizare a resurselor in functie de tipul activitatilor desfasurate in cadrul cladirii respective

AVANTAJELE UNUI SISTEM DE BUILDING MANAGEMENT

Implementarea unui astfel de sistem este echivalent cu a trece un avion sau o masina pe autopilot. In functie de datele culese, sunt luate decizii intr-o fractiune de secunda, fara interventie umana ori sunt pornite diverse alarme astfel incat persoane decidente sa intervina in timp util.

Principalele beneficii ale unui astfel de sistem:

  • Economie de resurse. Lumina se stinge cand iesi din camera sau este redusa intensitatea becurilor cand afara apare soarele, apa este oprita automat cand cada este plina, centrala porneste atunci cand automobilul este la mai putin de 15 minute de casa ori sistemul de ventilare este pornit cand este depasit un anumit prag al nivelului de CO2, sunt doar cateva exemple prin care consumatorii de energie sunt controlati pentru o utilizare eficienta.
  • Monitorizare. De la camerele video si pana la monitorizarea numarului de persoane dintr-o cladire, un astfel de sistem poate analiza date care sa ajute la luarea unor decizii economice sau de marketing, daca este vorba de un spatiu comercial.
  • Confort. Cine nu isi doreste ca televizorul sa porneasca singur atunci cand te asezi pe canapea ori becul sa se stinga la o bataie din palme sau de pe tasta? Cine nu ar vrea sa se auda muzica preferata in functie de cat de dimineata te trezesti sau podcastul din masina sa se continue atunci cand intri in dus? Toate acestea nu mai sunt idei dintr-un roman de fictiune. Le putem realiza si, cu siguranta, tehnologia ne va aduce si mai multe posibilitati.
  • Scalabilitate. In special in cazul cladirilor de birouri sau a spatiilor comerciale, un astfel de sistem se poate replica in alte spatii de acelasi profil, fara a reinvesti in partea de analiza.
  • Conectivitate cu alte sisteme. O casa inteligenta poate “comunica" cu alte siteme inteligente: masina, locul de munca sau un sistem de taxi. Posibilitatile sunt nelimitate.
  • Intretinere mai facila a cladirii. Datele colectate pot semnala diverse tipuri de interventii regulate sau datorate unor avarii ori se pot opri automat anumite sisteme pentru limitarea pagubelor.
  • Decizii rapide. Atunci cand anumiti parametrii ies din limitele impuse, deciziile sunt luate in fractiuni de secunda. De exemplu, o alarma de incediu poate apela direct sistemul de urgenta si poate deconecta sistemul de alimentare cu gaze, alimentarea cu energie electrica, pornirea sistemului de desfumare.

Tehnologiile ce transforma o locuinta intr-o casa inteligenta sau care stau la baza unui Sistem de Building Management sunt bine cunoscute de echipa Bit Servicii.

Aveti un plan sau doar idei de a va transforma cladirea? Contactati-ne si vom gasi solutii. Apoi vom trece la partea de implementare.

 

Galerie foto
  • ...