Bit Servicii, Integrator de sisteme de curenti tari si slabi - Pantelimon / Ilfov

Sisteme Control Acces

Controleaza si contorizeaza accesul in cladirea, parcarea sau zone predefinite ale imobilului tau!

Usi care se deschid doar pe baza unei cod de acces, bariere care se ridica doar la verificarea unei cartele sau lifturi care pornesc doar cu ajutorul unui card sunt modalitati prin care poti controla si contoriza in mod eficient accesul intr-o zona bine definita.

Sistemele de control al accesului indeplinesc doua functii principale:

  • permit accesul selectiv doar personalului autorizat
  • inregistreaza momentul de trecere prin punctele de acces putand astfel contoriza timpul scurs de la intrare pana la iesire

Un astfel de sistem reprezinta elementul de baza al unui sistem de securitate al unei cladiri sau sistemul principal de monetizare in cazul parcarilor sau trecerilor unde se impune o anumita taxa.

TIPURI DE SISTEME DE ACCES CONTROL

Compania noastra pune la dispozitie mai multe tipuri de sisteme de acces control:

  • pe baza unei cartele de proximitate cunoscuta si sub numele de cartela contactless
  • pe baza unei cartele magnetice
  • pe baza unui cod de acces

La cerere, pot fi proiectate si instalate sisteme speciale de control acces pe baza de amprenta, recunoastere vocala sau scanare a retinei. Acestea necesita, in general acorduri speciale din partea personalului care le folosesc.

Fiecare din aceste sisteme are avantaje si dezavantaje, alegerea potrivita tinad de obiectivele sistemului de control sau de contorizare precum si de frecventa de utilizare sau necesitatea schimbarii codurilor de acces.

ALEGEREA CORECTA A UNUI SISTEM DE ACCES CONTROL

Alegerea unui astel de sistem depinde de numeroasi factori care influenteaza costurile initiale de proiectare, instalare si achizitie a echipamentelor si pe termen lung, costurile de intretinere si cele ale consumabilelor.

In cazul in care se doreste permiterea accesului unui numar limitat de persoane, recomandam sistemele pe baza de coduri de acces.

Avantajele unui astfel de sistem:

  • investitiile initiale sunt reduse
  • codurile de acces pot fi usor schimbate; trebuie avut in vedere un mecanism sigur de diseminare a codului catre utilizatori: verbal, email securizat si eventual cu un sistem cripatat, SMS trimis catre o lista bine definita de numere de telefon
  • costurile de intretinere pe termen lung sunt aproape inexistente

Astfel de sisteme se potrivesc scarilor de bloc sau firmelor cu un numar mic de angajati si o fluctuatie relativ scazuta a personalului. Pot fi, de asemenea implementate cu succes si pe zone speciale de acces unde este necesara o securitate sporita.

Dezavantajul unui astfel de sistem este imposibilitatea personalizarii codului la nivel de persoana.

In cazul in care se doreste monitorizarea accesului la nivel de persoana, insa nu este necesara o taxare a accesului, recomandam sistemele de control acces pe baza de cartele de proximitate.

Avantajele acestor sisteme:

  • permit inscrierea unor coduri personalizate pe fiecare card si controlul accesului la nivel de persoana pe baza unui serial number sau pot fi definite categorii de carduri pe grupuri de acces
  • permit monitorizarea timpilor de aces si iesire din zona controlata, iar informatiile pot fi folosite in cadrul sistemelor de pontaj sau verificare ulterioara
  • cardurile pot fi inscriptionate putand deveni astfel un mijloc de reclama ieftin
  • accesul poate fi restrictionat la nivel de persoana fara a fi solicitat cardul
  • accesul poate fi controlat la nivel de persoana pe intervale orare; de exemplu, o categorie de personal poate avea acces incepand cu ora 7 dimineata iar o alta categorie de persoane poate avea acces incepand cu ora 9 dimineata
  • accesul poate fi usor controlat la nivel de persoane pe zone de acces in cadrul unei unitati; de exemplu, doar anumite persoane pot avea acces in camera serverelor; cardurile au acelasi aspect exterior, diferita fiind doar informatia cripata

In functie de gradul de securitate dorit, putem implementam sisteme de control cu certificate digitale prin care protocolul de comunicare intre cititor si card se realizeaza pe baza unei chei de codificare cu un grad de complexitate extrem de mare, cu riscul decriptarii extrem de scazut. Aceste sisteme sunt cunsocute si sub denumirea de Smart Card.

In cazul sistemelor de control acces pe baza cardurilor magnetice, sistemul de pontaj se face strict pe baza informatiilor memorate de catre aplicatia software ce gestioneaza intregul sistem. Aplicatia poate fi interconectata cu alte sisteme ale companiei de salarizare sau monitorizare a timpului de acces.

In cazul in care se doreste taxarea accesului, fie la o trecere prin diverse puncte de acces, fie pe baza timpului scurs intre momentul intrarii si cel al iesirii, solutia recomandata de noi este cea a sistemelor pe baza de cartele magnetice.

Aceste sisteme permit o configurare a taxelor, timpilor de acces pentru care nu se plateste taxa, personalizarea cardurilor de acces.

PROIECTAREA SISTEMELOR DE CONTROL ACCES

Prima etapa a implementarii unui sistem de acces este cea de definire a scopului si analiza zonei ce trebuie deservita. Toate datele culese de la client si din teren sunt analizate de echipa noastra de proiectare pentru proiectarea unei solutii eficiente care sa raspunda atat situatiilor normale de lucru cat si situatiilor de urgenta – alarme de blocare totala sau partiala a accesului, eliberarea cailor de evacuare in cazul incendiilor, alimentarea alternativa sau deblocarea cailor de acces in cazul penelor de curent si alte situatii speciale.

 

Galerie foto
  • ...