Dani Ambient - Jaluzele, perdele, draperii, Bucuresti

Jaluzele verticale

aluzelele verticale se execută cu lamele din textil, plastic sau aluminiu. Lăţimea acestora este, pe piaţa romanească, de 89 sau 127 mm. Lăţimea de 89 mm se găseşte exclusiv la cele cu lamele din pvc sau aluminiu şi, mai rar, la cele textile. Lăţimea de 127 mm se regăseşte exclusiv la cele cu la –

mele din textil.   În poză aveţi un exemplu de jaluzea verticală dintr-o sală de clasă, după reparaţie şi modernizare.

După avalanşa de cereri din anii ’90 şi 2000, cererea de jaluzele verticale  a scăzut, solicitările venind  din partea şcolilor, spitalelor şi spaţiilor de birouri. Asta nu exclude utilizarea acestora în locuinţe, integrate într-un design adecvat.

Textilul pentru lamele este obţinut, în cazul majorităţii celor de pe piaţa românească, din variante de poliester dar şi din alte materiale sintetice combinate, ajungînd chiar şi la executarea din mătase sau alte textile. Cu excepţia celor din urmă, textura este realizată chimic, de aici rezistenţa scăzută la frecare. A nu se uita de obligaţia de a fi biodegradabile, cu consecinţele de rigoare.

Sunt patru variante de deschidere a lamelelor (clasice): cu strîngerea lamelelor într-o parte, în partea de unde se face acţionarea sau în partea opusă, cu deschidere de la mijloc spre margini şi invers, cu strîngere de la margini spre centru.

În această poză se poate vedea soluţia de realizare a două jaluzele verticale de la o ieşire spre un balcon. După cum se observă cu uşurinţă, execuţia celor două nu permite deosebirea separării acestora.

Sunt multe variante de execuţie şi montaj a acestui tip de jaluzele, clasice sau inovate pentru a răspunde corespunzător cererii fiecărui client în parte.

Galerie foto
  • ...
  • ...