Dental Care -clinica stomatologica-Bucuresti

Servicii Endodontie

Probabil ati trecut macar o data printr-o experienta tradusa ca “scoaterea nervului”.

Aceasta manopera in limbajul medical se numeste “extirpare al pulpei dentare”. Poate fi “vitala” cand se administreaza un anestezic si nevitala cand se contraindica injectarea anestezicului.

Nervul este localizat in interiorul dintelui,partial in coroana si extins catre radacina ,la nivelul canalelor radiculare. O carie netratata si ajunsa aproape de nerv poate sa irite si sa imbolnaveasca acest nerv. Daca nu se trateaza la timp apar si complicatii care ne limiteaza tratamentul. Persistenta durerii si simptomelor ne indica ca aceasta imbolnavire este ireversibila.

Ce facem?

Recurgem la extirpare in primul rand pentru a elimina durerea si in scopul de a pastra acest dinte in continuare prezent si functional in cavitatea bucala, pentru a trata un proces infectios localizat la nivelul apexului (varfului radacinii) sau in scop protetic. Totul se face sub anestezie locala, asa ca nu o sa simtiti durere.

Pentru ca interiorul dintelui este o structura pe cat sofisticata, neregulata atat si delicata cere un echipament special pentru a fi tratat cu corectitudine. Pentru aceasta am ales pentru voi ultima tehnologie.

Tot tratamentul este asistat de microscopul optic, care prezinta multe avantaje:

Imaginea dintelui cu mult amplificata (magnificatie) sub o iluminare optima ne ajuta sa identificam si sa tratam corect :

  • toate canalele, inclusiv cele suplimentare
  • perforatiile, fracturiile
  • esential in vizualizarea si scoaterea acelor rupte in canal
  • evidentierea detaliilor care nu se pot vedea cu ochiul liber
  • reluarea tratamentului la dinti cu tratamente incorecte

Ce folosim?

Prima etapa consta in evacuarea completa a tesuturilor infectate si contaminate, urmata de curatire prin spalare cu solutiii antiseptice, modelarea si largirea canalelor

Acesta se efectuaza cu sisteme modernede ace manual si rotative din niche-titan care prezinta flexibilitate marcata, eficienta crescuta, abordare facila a canalelor curbate astfel se obtine o rata mai mare de succes.

Acestea fiind realizate se recurge la ultima etapa: cea a obturatiei de canal.

Spatiul rezultat dupa modelare se umple cu un material biocompatibil si inert (gutapercha) Se foloseste aparatul de ultima generatie prin injectarea la cald al gutapercii care consta intr-o metoda superoioara oricarei alte metode de obturatie. Se asigura astfel,etanseitatea obturatiei, omogenitatea ei, umplerea tridimensionala al canalelor, acestea fiind esentiale in asigurarea succesului tratamentului. Corectitudinea ei poate fi verificata prin examen radiologic. De asemenea, se urmareste evolutia si vindecarea proceselor infectioase prin monitorizari periodice.

Galerie foto
  • ...