DentArt Consulting - urgente stomatologice Bucuresti

Odontologie

Odontologia este specialitatea stomatologica ce trateaza lezunile carioase si necarioase – fracturi, leziuni de uzura dentara,etc. Aceasta terapie de restaurare dentara restabileste integritatea dintilor naturali. Restaurarile protetice pot fi directe – obturatiile, sau indirecte – unidentare si pluridentare.

Procedurile de restaurare odontologica includ:
• Obturatii (plombe) metalice;
• Obturatii (plombe) fizionomice;
• Incrustatii sau obturatii indirecte;
• Fatetari;
• Coroane si punti dentare.

Cariile dentare au origine bacteriana, ce cauzeaza distrugerea tesuturilor dure dentare (smalt, dentina si cement). Tratamentul leziunilor carioase reprezinta unul din cele mai dese motive pentru care pacientii  vin la cabinetul stomatologic. . Atunci cand leziunea carioasa este sesizata de catre pacient , aceasta este deja intr-un stadiu avansat .

Caria poate fi simpla, atunci cand nu intereseaza pulpa dentara (nervul) sau complicata, atunci cand determina modificari ale nervului dintelui care necesita extirparea acestuia.

Cel mai des cariile se dezvolta pe suprafetele de masticatie ale dintilor, dar uneori apar in zone mai putin vizibile ale dintilor si anume la punctele de contact dintre dinti. Cand leziunea a progresat suficient pentru a permite bacteriilor sa afecteze pulpa dentara , durerea se intensifica si devine constanta.
Cariile dentare pot provoca, de asemenea, respiratia urat mirositoare . Dintii cu cel mai mare risc de leziuni carioase sunt primul si al doilea molar permanent .

Puteti preveni aparitia cariilor dentare cu usurinta prin periaj si folosirea atei dentare cu regularitate, vizitand medicul stomatolog pentru detartraj si periaj profesional, precum si evitarea alimentelor bogate in zahar ( zaharul este mediu prielnic pentru dezvoltarea Streptococcus Mutans raspunzator de aparitia cariilor )

Galerie foto
  • ...