Dentree - Cabinet Medicina dentara integrativa Bucuresti

Protetica dentara

Protetica fixa este acea parte a medicinei stomatologice ce se ocupa cu refacerea prin protezare lipita pe dinti sau implanturi, piesa protetica fiind o incrustatie, fateta, coroana dentara sau punte dentara ce se lipeste pe dinte cu materiale speciale.
Incrustatia este o lucrare ce se realizeaza pe o portiune mai mare de dinte, din ceramica, la laborator. Are avantajele stabilitatii dimensionale si structurale în timp. Se cimenteaza pe dinte cu materiale speciale. 
Fateta dentara se folosesste în general pentru dintii frontali cu aspect fizionomic nesatisfacator sau pozitionati altfel decât ar fi coerent cu imaginea generala, sau care ofera dificultati în vorbire. 
Coroana dentara îmbraca dintele cu totul si îi ofera încercuire, rezistenta crescuta, refacerea coronara necesara. Materialele din care este facuta pot varia de la aur dentar(palidor), argint dentar (paliag), integral ceramica sau metalo-ceramica

Protetica mobila se ocupa cu protezarea în situatiile în care nu putem folosi doar dintii pentru a construi o lucrare protetica, sau folosim un numar mic de implanturi pentru a proteza lipsa unui numar mare de radacini dentare, peste care este asezata o lucrare ce se va simti ca si cum dintii ar fi fixi.

Aceste lucrari se numesc proteze dentare si pot fi realizate clasic din rasina dentara dura si dinti din compozit, sau modern, daca situatia permite, din material flexibil si dinti de compozit.

Materialele folosite, atent selectionate de mine si de catre tehnician, sunt sanatoase pentru corpul uman, nu contin metale grele care sa determine intoxicatii, iar seria de dinti este atent curatata de tehnician înainte de folosire.

Tot la aceasta categorie intra protezele scheletate care sunt proteze ce contin o parte fixa pe dinti, sisteme speciale de prindere si eventual un schelet cu rol de proteza. Sunt mai fixe, mai placut de utilizat. Protocolul de lucru fiind variabil, nu pot oferi aici o idee generala la care sa te astepti.

Galerie foto
  • ...