Dentree - Cabinet Medicina dentara integrativa Bucuresti

Chirurgie stomatologica

Chirurgia stomatologica se ocupa cu extractii, inserare de implanturi, chiuretaje, aplicare de biomembrane, aplicare de bio-os, aplicare de cai de drenaj, rezectii apicale. Pentru situatii mai complexe decât acestea, se face referire la chirurg specializat BMF.

La toate interventiile chirurgicale se va discuta protocolul de lucru, înainte de interventie pâna când este clar ceea ce urmeaza sa se întâmple.Va fi parcurs istoricul tau medical pentru a se adapta manoperele la necesitatile tale specifice.

Functie de complexitatea interventiei chirurgicale si de situatia personala, este posibil sa primesti o reteta cu antibiotice (de sinteza, sau naturale), ti se va cere colaborarea cu medicul curant sau medicul de familie, pentru modificarea terapiei generale actuale, ti se va cere un anumit regim alimentar înainte de interventie, ti se va reaminti sa îti iei medicamentele pe care le folosesti, adaptat interventiei.

Extractia dentara este acea manopera realizata sub anestezie prin care se îndeparteaza un dinte din alveola, se chiureteaza ligamentele parodontale si tesuturile afectate, conform protocoalelor nationale (printre cele mai drastice din lume) cu respectarea protocoalelor Hulda Clark care au fost luate în considerare la realizarea lor.

Interventiile chirurgicale în cazul afectarilor parodontale se realizeaza dupa o atenta identificare a problemei prezentate si o discutie în care se stabileste clar situatia personala medicala, modul în care se va efectua interventia, pe pasi cât se poate de clar explicati. Acest tip de interventii sunt atât de variate încât nu se poate prezenta un protocol general valabil.

Rezectia apicala este o interventie chirurgicala prin care se îndeparteaza o portiune din vârful radacinii, dupa care se realizeaza retrograd o umplere a canalului sau canalelor principale prezente cu un material special, stabil biologic si dimensional. Interventia se realizeaza atunci când nu se poate realiza coerent tratamentul sau retratamentul endodontic.

Inserarea de tuburi de dren este o tehnica chirurgicala ce se poate folosi asociat tratamentului endodontic al dintilor cu leziuni periapicale de mari dimensiuni.

Inserarea de implanturi, plasarea de membrane, aplicarea de bio-os, rezectiile apicale se realizeaza în cabinet de catre dr specialist. Iar eu voi fi alaturi de tine si de ea.

Inserarea implanturilor consta în aplicarea în os a unui dispozitiv medical din titan acoperit cu hidroxiapatita, sau integral din ceramica, iar dupa caz sunt necesare aditie de os si membrane biologice de vindecare .

Galerie foto
  • ...