Dentree - Cabinet Medicina dentara integrativa Bucuresti

Terapie odontala

...
Terapia odontala

Terapia odontala este partea din medicina stomatologica care se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si tratamentul bolilor aparatului dento-maxilar, în principal ale dintilor.

Aparatul dento-maxilar cuprinde dintii, gingiile, oasele maxilare, mucoasa orala, amigdalele, articulatiile temporo-mandibulare, glandele salivare mari si mici si structurile anatomice implicate în masticatie.

Cariile dentare fara deschiderea camerei pulpare sunt îndepartate, de obicei, sub anestezie si cavitatea obtinuta este obturata cu un material de culoarea dintelui (popular denumite plombe) sau cu o incrustatie (lucrare care se realizeaza de catre tehincian).

Anumite pozitionari inestetice ale dintilor pot fi mascate cu o obturatie coronara, o incrustatie sau o fateta (vezi la protetica definitiile).

Caria dentara este o afectare a dintelui cu realizarea unei cavitati, de obicei cu pereti închisi la culoare.

Durerea apare de obicei atunci când leziunea se apropie de camera pulpara, motiv pentru care recomandarea mea este de a monitoriza o data pe luna în oglinda dintii tai sau sa ceri ajutor cuiva apropiat sa îti faca poze cu telefonul.

În momentul cand vezi ceva ce arata diferit pe un dinte fata de dintii asemanatori din gura vino la cabinet cât mai repede, sa vedem ce se poate face pentru dintele tau(exemplu, te uiti la primul molar de pe maxilar, dintr-o parte si observi ceva închis la culoare care nu se ia la periaj, verifici celalalt dinte de la maxilar si observi ca nu prezinta acelasi aspect).
Beneficiile terapiei: atunci când caria nu are cavitate, vei primi solutii pentru acasa de a lucra cu dintele tau, daca are cavitate te voi ajuta eu pentru a opri evolutia ei si a obtine din nou un zâmbet frumos.

...
Terapia odontala copii

Terapia odontala la copii spre deosebire de adulti se adauga, în terapie:

Vorbesc despre parinti pentru ca un copil cu probleme dentare afecteaza viata familiei, uneori destul de mult, iar alteori arata parintilor situatii pe care acestia nu le-au observat. Tind sa consider ca cei mai importanti profesori în viata sunt copii, prin situatiile cu care se confrunta parintii în cresterea lor.
Protocolul de lucru