Eco Garden - Amenajari gradini, Ilfov

Montaj gazon

Gazonul reprezinta elementul principal de la care porneste costructia unei gradini. El este cel care da un aspect ingrijit gradinii tale.

ECO GARDEN va propune 3 variante de realizare a unei peluze cu gazon:

1. Infiintare peluza cu rulouri de gazon

Rulourile de gazon reprezinta solutia rapida a obtinerii unei zone verzi fara goluri si neuniformitati de crestere.

Caracteristici rulouri de gazon:

– rulourile folosite sunt gazon matur verde inchis, compact si cu o calitate controlata– randamentul calitate/timp/supragata este maxim in cazul folosirii gazonului rulat– ca avantaj in fata gazonarii prin insamntare, gazonarea cu rulouri se poate face chiar si in perioadele mai reci ale anului, cu conditia ca pamantul sa nu fie acoperit cu gheata sau zapada– montajul gazonului rulat asigura flexibilitate imprejurul diverselor forme sau inclinatii.

Etapele acestui proces sunt:

– verificarea Ph-ului  solului

– mobilizare teren

– curatare substrat de eventuale resturi vegetale

– nivelare

– fertilizare

– tavalugire usoara

– asternere strat de nisip de rau 1,5-2 cm

– montaj rulou gazon (gazon import Austria)

– tavalugire.

2. Infiintare peluza cu gazon prin HidroinsamantareProcesul de HIDROINSAMANTARE consta in aplicarea pe sol, sub presiune, a unui amestec din mai multe componente (mulch,fertilizator starter, co-polimeri, amendamente, coloranti, fibre poliesterice, samanta preincoltita ). Are ca principale avantaje : costuri reduse fata de gazonul rulat, posibilitatea insamantarii in zone inclinate sau greu accesibile.

Etapele acestui proces sunt:

– mobilizare teren– curatare substrat de eventuale resturi vegetale– nivelare– fertilizare– tavalugire usoara– hidroinsamantarea propriu-zisa– aplicarea sub presiune a mulchului cu masini speciale.

3. Infiintare peluza cu gazon prin insamintareInsamantarea gazonului se realizeaza de obicei numai in perioadele de primavara sau inceput de toamna, cand temperaturile maxime in timpul zilei sunt de cel mult 25 grade Celsius.

Etapele acestui proces sunt:– mobilizare teren– curatare substrat de eventuale resturi vegetale– nivelare usoara– frezare superioara in vederea pregatirii patului germinativ– nivelare– fertilizare– tavalugire usoara– insamintare– incorporare– tavalugire.

Galerie foto
  • ...