Geokinetic, recuperare medicala Bucuresti

Drenaj limfatic Bucuresti

Kinetoterapie Drenaj limfatic Bucuresti, masaj drenaj limfatic Bucuresti, kinetoterapie la domiciliu. Kinetoterapie Masaj drenaj limfatic la domiciliu Bucuresti-Ilfov.

KinetoterapieDrenajul limfatic asigura drenarea lichidelor excedentare care scalda celulele,mentinand in acelasi timp,echilibrul hidric al spatiilor interstitiale evacuarea deseurilor provenind din metabolismul celular.La evacuarea acestor lichide interstitiale participa doua procese total distincte.

Primul proces al drenajului limfatic este o captare realizata de o retea de capilare limfatice.Captarea este consecinta cresterii locale a presiunii tisulare;cu cat va fi mai mare presiunea,cu  atat va fi mai mult preluata de capilarele limfatice.

Al doilea proces consta in evacuarea,departe de zona infltrata,a substantelor preluate in capilarele limfatice. Acest transport al limfei aflata in vase se realizeaza prin precolectoare catre colectoare.

Cele doua procese,foarte diferite unul de altul,trebuie facilitate prin tehnici apropiate dtrenajului manual. Pentru a raspunde exigentelor de captare si evacuare,urmeaza descrierea modalitatiilor de executare a manevrelor necesare.Captarea se realizeaza chiar la nivelul infiltratiei.Evacuarea reprezinta transferul de lichide captate la o distanta de zona de captare.

Modalitati de executie a manevrelor de kinetoterapie drenaj limfatic: ► Manevra de captare sau de resorbtie ► Manevra realizeaza o crestere a presiuniii tisulare si orientarea apasarilor care determina evacuarea.

Manevra de evacuare sau de apel kinetoterapie drenaj limfatic: ► Manevra realizeaza o aspiratie si o impingere a limfei din colectoare ► Miscarile se efectueaza cu blandete sub forma unei atingeri usoare apasate

Manevre specufice de kinetoterapie drenaj limfatic: ► Cercurile cu degetele:miscari circulare concentrice realizate apasand usor pielea si deplasand-o fata de planul profund ► Cercurile cu policele:presiunile crescatoare si descrescatoare sunt orientate in sensul drenajului local ► Miscarea combinata:reprezinta asocierea cercurilor cu degetele,cu cercurile cu policele.In vrene ce degetele efectueaza miscarile descrise mai sus,policele finalizeaza miscarea circulara descrisa in sens opus sau in acelasi sens,cu miscarea celorlalte degete ► Presiunile in bratara:din aproape in aproape,in sensul facilitatii resorbtiei la nivelul capilarelor sau limfaticelor

Pentru oferte si detalii suplimentare kinetoterapie Drenaj limfatic Bucuresti trebuie doar sa ne contactati.

Acest tratament se poate efectua la domiciliul pacientului. Bucuresti, sector 1, sector 2, sector 3, sector 4, sector 5, sector 6. Pentru programare sunati la: 0722.382.182

Galerie foto
  • ...