Geokinetic, recuperare medicala Bucuresti

Recuperare kinetica a cotului posttraumatic

Kineoterapie Recuperare kinetica a cotului posttraumatic Bucuresti, recuperae kinetica sector 1 2 3 4 5 6. Recuperare kinetica la domiciliu Bucuresti.

Traumatismele cotului in sine dar si imobilizarea cotului impusa de acest traumatisme, determina de cele mai multe ori redori stranse greu reductibile. Limitarea severa a mobilitatii cotului postraumatic are la baza:organizarea colagenica consecutiva edemului intre planurile de alunecare,retractii musculotendocapsulare,cicatricea retractila,fragmentul osos intraarticular.

Tratament Kineoterapie Recuperare kinetica. Recuperarea functionala a cotului trebuie sa inceapa cu profilaxia redorii sau cel putin cu profilatia unei redori disfunctionale severe prin: ► Imobilizarea de scurta durata (cca 2-4 saptamani) in aparat gipsat urmata de imobilizarea in atele bivalve cu schimbarea alternativa a pozitiei; ► Imobilizarea de la inceput in atele care se alterneaza de cateva ori pe zi in pozitiile maxime de flexie-extensie; ► Mobilizarii active ale umarului,pumnului,mainii,precum si exercitii decontracturante ale umarului si a coloanei cervicodorsale superioare pe toata perioada de imobilizare.

In perioada imediat urmatoare imobilizarii (primele 2-3 saptamani) se recomanda: ► miscari active ajutate. ► exercitii de relaxare-decontracturare a umarului. ► hidrokinetoterapie calda cu miscari facilitate de apa. ► miscari active ghidate de kinetoterapeut.

Dupa circa 3 saptamani de la degipsare se recomanda: ► sa se inceapa mobilizarile analitice; ► sa se inceapa exercitiile de crestere a fortei musculare; ► sa se instituie terapia ocupatinala.

Dupa circa 6 saptamani se recomanda: ► utilizarea intensiva a tehnicilor facilitatorii de crestere a mobilitatii. ► exercitii de crestere a fortei musculare. ► exercitii de refacere a stabilitatii si miscarilor controlate. ► terapia ocupationala detine un loc important in aceasta peioada introducand elemente de munca si/sau sport.

De retinut: Cotul inflamat nu trebuie mobilizat pana nu dispar edemul si inflamatia. Mobilizarile pasive nu sunt bine suportate de cot, mai ales daca sunt intempestive. Cotul se recupereaza greu, uneori fiind necesare luni de activitate recuperatorie pentru a obtine un rezultat complet.

Se recomanda: *Hidrokinetoterapia *Terapia ocupationala

Pentru mai multe detalii si oferte Kineoterapie Recuperare kinetica trebuie doar sa ne contactati.

Acest tratament se poate efectua la domiciliul pacientului. Bucuresti, sector 1, sector 2, sector 3, sector 4, sector 5, sector 6. Pentru programare sunati la: 0722.382.182

Galerie foto
  • ...