Implantodent-clinica stomatologica- Bucuresti

Ortodontie si ortopedie

ORTODONTIA este ramura stomatologiei care se ocupa cu indreptarea dintilor strambi, pozitionati necorespunzator pe arcadele maxilare sau pentru a corecta muscatura (ocluzia) gresita.

Clinicile Implantodent dispun de ani buni atat de specialisti cu experienta in aceste ramuri ale medicinii dentare cat si de toata tehnologia necesara efectuarii in conditii de siguranta si fara durere a tratamentelor ortodontice si pedodontice moderne, atat la copii cat si la adolescenti.

  • Ortodontie - indreptarea dintilor

Tratamentul ortodontic al adultului sau „Mai bine mai tarziu, decat niciodata”

Multi pacienti adulti ma intreaba: „Nu e prea tarziu sa port aparat ortodontic?” Raspunsul meu e inevitabil, mereu acelasi: „NU”. Tratamentul ortodontic vizeaza atat copiii cat si adultii, iar numarul adultilor care apeleaza la tratamentul  ortodontic este in continua crestere. La momentul actual, as putea spune ca procentul pacientilor mei, cu varsta peste 21 de ani, a ajuns la aproximativ 40%.

Dr Ioana Popescu – specialist in ortodontie si ortopedie dento-faciala.

 

Adultul care apeleaza la tratament ortodontic se incadreaza intr-una din cele doua categorii: este fie acel pacient care ar fi trebuit sa poarte aparat dentar inca din copilarie, dar din diferite motive nu a facut-o si odata ajuns la varsta maturitatii constientizeaza necesitatea tratamentului, fie este un pacient care, pentru a putea beneficia de alte tratamente stomatologice (de pilda, inserarea unui implant), trebuie intai sa corecteze malpozitiile (pozitia incorecta a dintilor) dentare aparute odata cu trecerea timpului. Indiferent de categoria in care se incadreaza, pacientii manifesta un entuziasm tot mai mare in ceea ce priveste purtarea aparatelor dentare, cu precadere a aparatelor fizionomice.

Descriere

Odata cu modernizarea tehnicilor de indreptare a dintilor, au aparut aparate deosebit de fizionomice pana la cele „invizibile”, care au dus la un interes crescut fata de tratamentul ortodontic. Aparatele ortodontice fixe sunt:

  • metalice (nefizionomice) – cu bracketi metalici care se cimenteaza pe partea vizibila a dintilor si se solidarizeaza cu sarma din otel,
  • ceramice – bracketsi de culoare alba, de culoarea dintilor, pentru pacientii cu pretentii estetice ridicate,
  • din safir – transparente, care se observa foarte putin, pentru pacientii cu exigente fizionomice deosebite.

 

De asemenea, pentru a camufla aparatul cat mai mult cu putinta, acesta se poate pozitiona pe fata interna a dintilor, astfel incat nimeni nu poate nici macar banui prezenta acestuia, numindu-se aparat ortodontic lingual.

Galerie foto
  • ...