Leon Clinique Med - Clinica de medicina integrativa Bucuresti

Homeopatie

Homeopatia este o ramura a medicinei alternative sau complementare, care se ocupa cu tratarea bolilor prin stimularea capacitatii de vindecare a organismului, precum si cu prevenirea aparitiei afectiunilor la cei predispusi.

Homeopatia abordeaza omul ca întreg. Vindecarea este conceputa în homeopatie ca o restaurare rapida, blânda si permanenta a sanatatii, prin anihilarea bolii în toata extinderea sa. Homeopatia este o forma completa de medicina si poate fi aplicata ca tratament curativ, complementar, preventiv si preliminar. Ea considera ca simptomele de boala reprezinta o reactie de aparare a organismului, care încearca sa evite un rau mai mare, împingând boala din zonele vitale, importante ale corpului (inima sau creierul), spre zone mai putin vitale (pielea sau articulatiile).

Homeopatia este o arta care are în centru ideea de a vindeca omul bolnav si nu bolile de care sufera sau organele bolnave. Nu putem vindeca un ficat, un rinichi, o inima,  un stomac s.a.m.d., pentru ca acestea sunt atât de armonios construite si de logic legate, încât nu pot fi tratate separat. În homeopatie se vindeca omul, cu tot ceea ce reprezinta el (trup, minte si emotii).

Homeopatia are numeroase avantaje ca metoda terapeutica:

Poate fi aplicata tuturor categoriilor de vârsta – de la copilul nou-nascut pâna la vârste foarte înaintate.
Foloseste ca materie prima numai substante naturale 100% , în dilutii foarte mici, neexistând astfel pericolul unui raspuns negativ al organismului, de tipul alergiilor sau intolerantelor.
Nu are contraindicatii, nu are efecte adverse si nu are efecte secundare.
Remediile sunt economice si au termen de valabilitate lung.
 
Cum functioneaza tratamentul homeopat?
Homeopatia foloseste remedii preparate din substante de origine minerala, vegetala si animala prin procedee specifice în laboratoare farmaceutice specializate. Aceste medicamente se numesc remedii homeopatice si sunt lipsite de toxicitate.

Remediul homeopatic actioneaza asupra vitalitatii pacientului, stimulând mecanismele de aparare ale organismului. Daca boala este privita ca un dezechilibru aparut la un anumit nivel al organismului, remediul cauta sa restabileasca acest echilibru pierdut.

Rezultatele unui tratament homeopatic corect aplicat sunt: refacerea echilibrului imunitar al organismului, refacerea/reechilibrarea mentala, fizica, psiho-emotionala a organismului, un mod mai optimist de a vedea viata, cresterea nivelului de energie fizica, o capacitate mentala crescuta de a depasi problemele, un control mai bun al emotiilor precum si îndepartarea suferintelor fizice care va suparau de ani de zile.

Remediul homeopatic mobilizeaza sistemele de aparare si actioneaza asupra ansamblului fizic, mental si emotional pe care îl reprezinta pacientul.

Galerie foto
  • ...