Lion Recycle - colectare, transport deseuri nepericuloase Bucuresti

Colectare Selectiva Deseuri HoReCa

Cele mai frecvente deseuri aruncate in domeniul HoReCa?

 

1. Farfurii si tacamuri de plastic. Acestea provin mai ales de la hotelurile si restaurantele care organizeaza evenimente precum nunti sau aniversari, dar si de la firmele de catering care livreaza mancare sau care folosesc tacamurile de unica folosinta.

Si stim cu totii cat de daunator este plasticul si care sunt consecintele aruncarii sale la voia intamplarii.

Ne referim aici, in special, la aerul greu de respirat si la murdarirea apelor, fapt care duce si la decesul animalelor acvatice.

2. Hartia provenita de la facturi, bonuri fiscale si alte materiale care inevitabil fac parte din organizarea si contabiliatea unei firme. Si toate acestea pot polua destul de mult, daca nu sunt reciclate. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca anual sunt taiate milioane de copaci pentru confectionarea rechizitelor si elementelor de papetarie.

3. Materiale promotionale vechi. De regula, cei din industria HoReCa se promoveaza prin calendare, afise, agende, pliante, flyere si altele asemenea. Iar daca se intampla ca unele dintre acestea sa ramana in plus, recomandat ar fi sa nu fie lasate sa zaca in colturi prafuite, ci sa fie aduse la un centru de reciclare.

Sugestie: Daca ai o firma / companie din domeniu si ai inclus printre obiectivele tale de anul acesta si partea de colectare deseuri reciclabile HoReCa, poti alege varianta de a cere clientilor sa aduca inapoi materialele reciclabile precum pliantele sau flyerele, in schimbul unei reduceri sau unui produs oferit gratis din partea ta.

Si crede-ne pe cuvant: orice discount acordat ii va motiva pe oameni sa se implice intr-o asemenea activitate benefica pentru mediul inconjurator.

4. Chistoace de tigara. Si acestea sunt adesea aruncate pe jos sau abandonate in scrumierele obosite din HoReCa. Iar partea cea mai neplacuta este ca acestea, desi pot parea inofensive, au o perioada de degradare foarte lenta. Astfel, sunt mucuri de tigara care pot rezista pana la 2 ani…

5. Pungile din plastic sau din carton. Sunt folosite mai ales in serviciile de catering. Acestea au si ele o rezistenta impresionanta, reusind sa se descompuna intr-o perioada de pana la 20 de ani. Iar asta daca avem noroc si sunt expuse la soare.

Dar daca este vorba despre un carton mai rezistent, putem vorbi chiar de o perioada mai mare de descompunere, ajungand pana la 30 de ani.

6. Ambalajele de la produsele de curatenie si igiena. In hoteluri si pensiuni, oaspetii sunt primiti in camere curate. Insa ce se intampla cu sticlele si pachetele de detergent, dupa ce acestea se golesc? Din pacate, multe dintre ele sunt aruncate impreuna cu gunoiul menajer, fara a fi sortate – ceea ce inseamna o poluare destul de mare.

Galerie foto
  • ...