Lion Recycle - colectare, transport deseuri nepericuloase Bucuresti

Colectare Si Reciclare Lemn

Lemnul este o resursa versatila si foarte placuta estetic, care se dovedeste usor de folosit intr-o varietate de domenii precum: confectionarea mobilierului si a decoratiunilor, papetarie, carti, ustensile si unelte, constructii, bricolaje si lista poate continua. Insa, ca toate resursele de pe planeta, si lemnul se dovedeste finit. Asa ca nu este deloc imprudent sa discutam si despre procesul de reciclare lemn, cu atat mai mult cu cat rata acestuia ramane inca foarte scazuta la noi in tara, dar si peste hotare.

Colectare si reciciclare lemn – avantaje ale procesului de reciclare

Castigi mai mult!

Daca nu stiai, iti spunem noi: lemnul reciclat are un continut de umiditate mai mic cu 20% decat in cazul lemnului nou. Astfel, pentru aceeasi greutate cumparata, utilizatorii vor ajunge sa plateasca mai putin si sa primeasca un lemn reciclat cu un nivel de umezeala mai mic.

Iar un continut de umezeala mai mic inseamna automat si un grad de durabilitate mai mare. Asa ca putem spune pe scurt ca daca reciclezi, natura, prin felul ei, are grija sa te rasplateasca. La fel si daca alegi sa cumperi lemn reciclat.

Cum pregatim lemnul pentru reciclare:

In primul rand, la fel ca in cazul oricarui alt tip de deseu reciclabil, ne asiguram ca acesta este curat. Eventual, daca l-am depozitat intr-un loc plin de praf, il scuturam bine inainte de a suna centrul de colectare.

In al doilea rand, ne asiguram ca am eliminat din componenta obiectelor de lemn care urmeaza a fi reciclate partile care nu au ce sa cauta intr-un astfel de proces: suruburi, cuie, balamale sau alte accesorii din metal, plastic etc. Eventual, daca este posibil, acestea se colecteaza separat, pentru a fi reciclate in categoria de care apartin.

Dincolo de asta, trebuie sa ne asiguram ca lemnul predat spre reciclare este intr-o stare cat mai naturala. De preferat, acesta sa nu fi fost vopsit anterior.

Insa, daca totusi lemnul a fost vopsit, inainte de a scapa de el, este bine sa intrebam un specialist daca mai poate fi recuperat.

In al treilea rand, pentru a economisi timp si a ne usura considerabil procesul, este recomandat sa apelam la un centru de colectare si reciclare lemn.

Galerie foto
  • ...